Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
37.14
Gram Altın
2985.55
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan'ı istenmeyen adam ilan ettiler

Başbakan'ı istenmeyen adam ilan ettiler
21 Mart 2014 20:42:00

Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Av. Bilal Çoban ülke olarak çok kritik bir süreçten geçildiğini ifade ederek, "Başbakan, Mavi Marmara ve One minute ile İsrail'e kafa tuttu. Yerli sanayiye ağırlık vermesi ve İran'la ticari ilişkiler sonucunda da istenmeyen adam ilan edildi" dedi.

Özlem Doğan/İstanbul

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Haliç yerleşkesinde düzenlenen'17 Aralık sürecinin hukuki ve siyasi süreci konulu' programda konuşan Hukukçular Derneği Başkanı Av. Cavit Tatlı, 17 Aralık'la birlikte siyasi literatüre Dostmodern darbe kavramının girdiğini söyledi. Tatlı, "Hukukun siyasete, ideolojiye ve bazı emellere alet edildiğini görüyoruz. Bu ülkede 28 Şubat sürecini Başbakanlık döneminde yaşayan Erbakan'ın bir sözü var; Her olayda kişinin hidayet, basiret ve feraset üzerine davranması gerekiyor" dedi.

Gizlilik kuralı ihlal edildi

Ceza Hukukçusu Av. Mustafa Tırtır, telefon dinlemeleri için somut bir iddianın olması gerektiğini ifade etti. Yolsuzluk iddiasına delil gösterilen telefon tapelerinin, noktası virgülüne kadar medya da yer aldığını belirten Tırtır "Gizlilik kararı ihlal edildi" diye konuştu. 25 Aralık operasyonundaki en facia kararın ise üçüncü köprü ve havalimanını gerçekleştiren şirketlerin tüm mal varlıklarına tedbir konulması olduğunu söyleyen Tırtır, bunun hukuka son derece aykırı olduğunu söyledi.

Avukat Bilal Çoban, operasyona sahip çıkan kitleye bakıldığında kimin ne yaptığının ortaya çıktığını belirterek şöyle konuştu:

"Ak Parti-Cemaat geriliminin herkes farkında. Acaba nedeni; Ak Parti'nin İsrail'e Mavi Marmara'yla kafa tutması ve One Minute demesi olabilir mi? Ya da Suriye ile alakalı olarak ABD'yle ters düşmesi, Libya'da karşı duruşu, ABD'nin ambargosuna rağmen İran'la ticari ilişkileri ve yerli sanayiye ağırlık vermesi olabilir mi? Bence bunlar birikerek RecepTayyip Erdoğan istenmeyen adam ilan edildi."

Aslında İslam dünyasına operasyon yapıldı

Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, üç telefonunun da dinlenmiş olduğunu belirterek Türkiye'de hukukun mezarda bile adam dinlediğini, çünkü kullandığı telefonların sahiplerinin yaşamadığını ifade etti. Türkiye bir cemaat ya da topluluğun değil, hukukun ülkesi olmalıdır diyen Çiçek, "17 Aralık Türkiye üzerinden İslam dünyası üzerine yapılan operasyondur" şeklinde konuştu.

İslam'a karşı İslam projesi

Bu çağın pasif direnişlerinden birinin Adeviyye meydanında gerçekleşen eylem olduğuna dikkat çeken Çiçek, " Yeni konsept her yerde İslam'a karşı İslam projesinin hayata geçirilmesidir. Temel hedef ise; Müslümanların bir şekilde kendi kararlarını almalarını engellemektir" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme