Başbakan Erdoğan'ın kızı: Çok büyük bir kayıp
17 Haziran 2014 22:14:00
Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa, son yolculuğuna uğurlandı.Türk Sineması'nın en önemli senaristlerindenAyşe Şasa, geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmıştı.
Tedavi gördüğü hastanede zatürre teşhisi konulan Şasa, geçtiğimiz gün 73 yaşında hayatını kaybetti. Şasa için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Şasa'nın kardeşi Aziz Şasa, ünlü Türk sosyolog ve siyaset bilimcisi Şerif Mardin, ünlü tarihçi İlber Ortaylı, ünlü yönetmen Safa Önal ve çok sayıda seveni katıldı. Cenazede Şerif Mardin'in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.
Şasa için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak, helallik alındı. Ardından dua edildiği sırada Şasa'nın bir yakını fenalık geçirerek bayıldı. Cenazedeki vatandaşların ve Bakan Nabi Avcı'nın korumasının müdahalesi sonucu bayılan kişi kendine getirildi. Daha sonra Bakan Avcı ve cenazeye katılanlar cenazeyi omzuna alarak cenaze aracına taşıdı. Cenazenin koyulmasının ardından Bakan Avcı, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Avcı Şasa için, "Allah gani gani rahmet eylesin. Siz de dua edin" diyerek aracına binerek camiden ayrıldı.
Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise, "Çok büyük bir kayıp. Hayat hikayesi hepimize ibret olacak bir hayat hikayesidir. Çok zor yaşam, doğrusu yaşadığı gitgeller, çocukluğundan itibaren yaşadığı sorunlar biraz Türkiye'nin de hikayesidir. Bu noktada etkilendiği bir şahsiyettir. Yazarlık ve senaristlik tarafı tabi ayrı bir konudur. Hepimiz için bir kayıp, başımız sağ olsun. Rabbim ailesine ve sevenlerine sabır versin. Son süreçte, tedavi sürecinde kendisini yakından takip etme imkanım olmuştu. Üzgünüz, inşallah kolay şartlarla beraber yeni senaristler, yazarlar bugün yetiştirilir" diye konuştu.
Şasa'nın cenazesi defnedilmek üzere Kadıköy'deki Sahrayıcedit Mezarlığı'na götürüldü.
Ayşe Şasa kimdir?
İstanbul'da 1941'de doğan Ayşe Şasa, şimdiki adı Robert Koleji olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nden 1960'ta mezun oldu.
Senaristliğe 1963'te başlayan Şasa, 1980'li yıllarda geçirdiği ağır bir rahatsızlık sonrası sinema piyasasından 10 yıl boyunca çekildi.
"Son Kuşlar", "Ah Güzel İstanbul", "Utanç" ve "Gramofon Avrat" gibi filmlere senarist olarak imza atan Şasa'nın, 1993'te sinemayla ilgili "Yeşilçam Günlüğü" adlı denemeleri yayımlandı. "Delilik Ülkesinden Notlar" isimli eseri Şubat 2003'te piyasaya sunulan Şasa'nın çok sayıda kitabı ve senaryo eseri var.
Kaynak: AA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.