Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan Erdoğan: Tek bir çözüm bir yeri var

Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde Muğla'lı vatandaşlara seslendi.
Başbakan Erdoğan: Tek bir çözüm bir yeri var
30 Kasım 2013 17:50:00
Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde Muğla'lı vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde Muğla'da milleteseslendi. Muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan 4 aysonra CHP'ye en iyi cevabı halkın vereceğini söyledi. "Tüm sorunlar için tek bir adres var o da TBMM'dir." diyen Erdoğan konuşmasında Adnan Menderes vearkadaşlarını da andı.

İşte başbakan Erdoğan'ın Muğla konuşması:

Merhum Adnan Menderes Ege'nin evladıydı. 1950'de milletimizin oylarını alarak işbaşına geldi. Menderes'in önemli bir sloganı vardı. 'Yeter söz milletindir' diyordu. 2002'de 3 Kasım seçimlerine girerken Menderes'insloganı gibi biz de 'Yeter söz de karar da milletindir' dedik.

Milletin kararının üzerinde karar olamaz. Demokrasilerde geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz sandıkta bizi seçti. Merkezde bizi seçtiniz, yerelde de inşallah bizlere bu görevi verin.

Çalmadığımız kapı kalmamalı. 11 yılda 2 genel seçim yaşadık. Bir de ilk genel seçim. 3 seçimde de artarak yükselen bir trend gördük. 2 halkoylamasında da yine aynı durum. Hepsinde milletimiz daha fazla teveccüh gösterdi.

Bu göreve geldiğimizde bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolardı. Şimdi ise 786 milyar dolar.

GAZİ MUSTAFA KEMAL TELGRAFINDA DİYOR Kİ...

Gazi Mustafa Kemal Misakı Milli sınırları içinde her birime bir telgraf gönderiyor. O telgrafta diyor ki: ''23 Nisan 1920'den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merciBüyük Millet Meclisi olacaktır''

Ben Adnan Menderes'i unutmuyorum, Fatin Rüştü Zorlu'yu Hasan Polatkan'ı unutmuyorum. Onları asanlar unutuldu. O zalimler bunun hesabını verecektir. Adalet mülkün esasıdır. Sizin kararınızı beğenmeyenler Meclis'i zayıflatmak istediler. Bizi kapatmak istediler. 330 milletvekili ile iktidarız bizi kapatmak istediler ama başamadılar.

Milletimizin hayır duasıyla AK parti iktidarı yoluna devam etti.

Kadına şiddete son diyenler nerede? Ey CHP senin söylemlerin sözde. Ben eşim olduğu için konuşamıyorum. Muğla 4 ay sonra CHP zihniyetine gerekli cevabı vermelidir. Ben o şahsın isminiağzıma alarak kendisini taltif etmek istemiyorum.

Bunların hizmetle alakası yok. Bunlar fitneden başka bir şey üretemezler. Ben belediyecilikten geldim. 20 yıldır İstanbul'u biz yönetiyoruz. İstanbullu ne diyor durmak yok yola devam.

Şimdi ben ne diyorum. Durmak yok yola devam. Muğla'da yapılacak çok şey var. Bu ülkenin rotasını meclis çizer. Bu milletin yol haritasını sermaye değil, basın kuruluşları değil sadece benim milletim çizer.

11 yıldır bu milletin kararını korumak için mücadele ediyoruz. Bir kez daha söylüyorum. devletinsahibi milletir. Meclis'in sahibi, Türk Bayrağı'nın, söz, karar mühür milletindir.

Bu kararı kim gasp etmeye çalışırsa karşısında bizi bulacaktır.

Her meselenin çözüm yeri TBMM'dir. Meclis dışında yer arayanlar büyük yanlış içerisindedir.

İktidar partisinde milli iradede ne kadar hassassak. Muhalefet de o kadar tersinde hareket ediyor.

Meclis yetkisinin gasp edildiği günler artık geride kalmıştır. Hiç kimse milli iradeye kast edemez. Bizim arkamızda millet var. Milletin hayır duası var. Siz bizi desteklediğiniz sürece biz canımızı ortaya koyacak, göğsümüzü süper edecek milli iradeyi en güçlü şekilde koruyacağız.

Türkiye'de sesi çok çıkanın değil, tencere tava çalanların değil, azınlığın değil 76 milyonun dediği olur. 10 yıllarca bir avuç azınlık parasıyla, puluyla ülkeyi yönetti.

Ah benim Muğlalı kardeşim, 16 ayda bir hükümet değişti. Böyle bir ülkede başarı olur mu? Şimdirayına oturdu. Ama ne oldu Türkiye yükseldi. Şimdi ne diyorlar? Türkiye sessiz devrim gerçekleşti.Dünyanın en büyük 17. ekonomisi.

Ah ne benim kardeşim biz geldiğimizde 16 şehirde doğalgaz vardı. Şimdi 72 şehirde doğalgaz var.

Analarımız ne çile çekti be. Biz erkekler kömür çıkarmazdık. Kadınlarımız çıkarırdık. Batılı layıktı da benim ülkemin kadını layık değilmiydi. İnşallah 81 ilde doğlgazla ısınacak.

Modernlik bu çağdaşlık bu. Bunlar lafla olmaz. Kardeşim biz hiç kimsenin başkasına baskı yapmasına izin vermeyiz.

Herkes istediği gibi yaşar istediği gibi giyinir. Kızlarımızı üniversitelere almadılar. ne oldu okullarınagittiler bölündük mü? Kamuda çalışamaz dediler. Şu an çalışıyor. Ülke mi bölündü?

Bir katsayı belası başımıza getirdiler. Ben dertli bir babayım. Benim çocuklarım burda okuyamadı.

Ya siz uçağı uçardınız da başörtüsü mü düşürdü? Yüksek Hızlı Trenleri devreye soktunuz da başörtüsü mü onu devreden çıkardı.

İşte topluluk burda. Sizler benim milletimsiniz. Bize düşen görev ayrım yapmaksınız hepinize hizmetekmektir. El ele omuz omuza vereceğiz daha mutlu olacağız.

Herkesin biribirine hoşgörü ile baktığı bir ülke inşaa ettik. Milli iradeye sahi çıktıkca daha da güçleneceğiz.

Biz bugün varız yarın yoğuz. Ben sizin bir hizmetkarınızım. Bakın yarın öleceğiz. Bizi nereye gömecekler. Şu toprağa. İki metrelik kefene saracak. Hocaefendi gelip ne diyecek Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine. Makamlar geliyor mu? Trilyonlar geliyor mu?

Baki'nin dediği gibi Hutbede kalan hoş bir sedaymış. Bu dünyada hayır yaptıysak hayır şer yaptıysak şer kalacak. Biz hep hayır için mücadele ettik.

Ne demiş şair Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

Toplam bizim Muğla'ya yaptığımız yatırım: 5.5 katrilyon. Bakınız bunların içinde Orman Su işleri 1.7 milyar Ulaştırma Haberleşme 942 milyon. Eğiitim 538 trilyon. Toki 133 trilyon. Aile ve sosyal bakanı 130 tirlyon. Gençlik ve Spor 66 trilyon.

11 yılda bütün alanlarda yaptığımız yatırım. Kardeşlerim burda 15 ay önce yaşananlar Köyeceğizli bir gencimiz bir kahramanımız Şırnak'ta şehit oldu. Ailesine sabır diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Muğla'da çok şehit verdik. Ben burada bir şeyler hatırlatmak istiyorum. 2012'den beri şehit vermiyoruz hamd oslun. Keşke bu süreçte daha önce sonuç alınsaydı da bugün şehidimiz Burak aramızda olaydı.

Keşke tüm kahramanlarımız arada olsaydı. Çok gencimizi yitirdik. Birileri hala çözüm sürecini istemeyenler ve buna karşı gelenler var.

Biz bu süreci kuvvetlendirmek için samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Bu kardeşiniz Diyarbakır'a gittiğinde 100 binlere hitap edebiliyorsa, Barzani gelebiliyorsa, Şivan gelebiliyorsa bizim amacımız 76 milyonu kardeş kılmaktır.

Sizin değerlerinizi çğnetmeyeceğiz. İnşallah seçim kampanyasında da Muğla'ya geleceğim. Şimdi önümüzde 4 ay var. 4 ay yoğun çalışacağız inşallah Muğla'da değişimi başlatacağız.

KAYNAK: HABER7