Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan Davutoğlu Sakarya'da seferberlik ilan etti

Partisinin Sakarya İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu, muhalefet partilerinin Paralel yapı ile ilişkilerini açıklayarak seferberlik ilan ettiğini kaydetti.
Başbakan Davutoğlu Sakarya'da seferberlik ilan etti
07 Şubat 2015 14:03:00
Partisinin Sakarya İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu, muhalefet partilerinin Paralel yapı ile ilişkilerini açıklayarak seferberlik ilan ettiğini kaydetti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Sakarya İl Kongresi'inde açıklamalar bulundu. Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde İç Güvenlik Paketi ve Paralel yapı vardı. Davutoğlu İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıkan muhalefete sert tepki gösterdi. Davutğlu'na Kılıçdaroğlu'na 'Paralel yapıya karşı oturduğu başkanlık koltuğunun diyetini ödediğini' söyledi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
"Üstadın deyişiyle; İnsan su misali kıvrım kıvrım kıvrılır ya.. Bir yanda benim öbür yanda Sakarya...
İşte üstad o zor günlerde diyordu ki; Eyvah eyvah Sakarya'm sana mı kaldı bu dava. Bu dava, hor, bu dava öksüz, bu dava, büyük! .. Üstada sesleniyorum, Bu dava hor da değil öksüz de değil. Sakarya artık davalar öksüz değil...
Artık bu yurt sahipsiz değil. Bu yurdun hakimi bu millettir. Aziz kadınlarımız ne güzel demişler biz beşik de sallarız dünyayı da sallarız..
DEMOKRASİYİ İNŞA ETMEYE GELDİK
Bu ülkenin kadınları, başörtüsü nedeniyle üniversite kapılarından gönderilen o kadınlar dimdik durdular.. Biz demokrasiyi inşa etmeye geldik. O günden bu güne milletin insanlarının hor görüldüğü, her türl hakarete mağruz kaldığı o günden bu güne insanların garip muamelesi görmediği, parya muamelesi görmediği bu günlere geldik. Bütün ayrımcılıklara son verildi. Demokrasiye darbe vurmak isteyenlere karşı cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak bu günlere geldik.
28 Şubat sonrasında Sakarya depremi gibi bir deprem de ekonomide yaşandı. Ülke ekonomisi öyle hale geldi ki esnaflar kasaları kırdılar. Öyle bir gündü ki 2001, TC küçük İMF memurlarına hesap verir duruma geldi. Biz yeni bir Türkiye inşa ettik. Kendi tankını, savaş uçağını yapan bir Türkiye inşa ettik.
12 yıldır bu millet ayakta.. Onlarca yıl parya muamelesine tabi tutulmuş millet ayağa kalktı. Aziz Sakaryalılar bu ülkeyi küresel bir güç olarak ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Böyle zayıf bir ülke aldık 2001'den 2023'te yeni bir cihan devleti olmaya, küresel güç olmaya hazır mısınız?
7 RAKAMINA VURGU YAPALIM
AK Parti kadroları bu ülkeyi yeniden tamir konumuna geçti. Bu ülkeyi küresel bir güç olarak ayağa ebediyen kaldırmak için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? 2023'te yeni bir cihan devletine yürümeye hazır mısınız? Sakarya'nın davasını Tuna'ya, Nil'e, Dicle'ye, FIrat'a taşımaya hazır mısınız? Bugün 7 şubat, 7 Haziran'a gidiyoruz inşallah. Bende inşallah şahda diyeceğiz matta diyeceğiz. Bu kez Sakarya'dan 7'de 7 istiyoruz. İnşallah 7 Haziran'da Ankara'ya Sakarya'dan 7 hediye göndermeye hazır mıyız? En az yüzde 70 için hazır mıyız?
SAKARYA DEPREMİ
Millet 28 Şubat'la uğraşırken bir yandan da Sakarya'nın yaralarını sarmaya çalışıyordu. Başbakan Sakarya'ya bile ulaşamıyordu. Şimdi değişime bakın.. Sakarya'yı bütün Türkiye'nin kavşak şehri yapmak için donattık. Van'da da deprem oldu.. 1 yıl içinde yaklaşık 20 bin konut inşa ettik Van'da.. İşte değişen tablo bu.
Tuzaklar kurdular AK Parti hareketine.. Satranç oyunu değil bu. Satranç zeka gerektirir.
SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM
Dedik ki gösteri esnasında gösterici kılığına girmiş provokatör olursa yüzlerine maske takıp ellerine molotof alırlarsa engellenirler. Böyle gelen kişinin amacı gösteri değil etrafı yakıp yıkmaktır. Biz böyle dedik ya şimdi bakınız nasıl bir koalisyon başlıyor. Tekrar 30 Mart'tan önce olduğu gibi 3 parti buna karşı çıktı MHP, CHP, HDP şimdi bunlar dördüz oldu. Buna Pensilvanya da katıldı. Geçen salı günü. Geometrideki paralelin suçu yok paralelin suçu var. Burada bir oyun var. Buna dikkat çekip seferberlik ilan etmek istiyorum. Milletimize bir tuzağın işaretlerini gördüğümü ifade etmek istiyorum.
CHP VE PENSİLVANYA ORTAK HAREKET EDİYOR, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRIYOR
2006'da adından başka hiçbir şeyi cumhur olmayan Cumhuriyet yürüyüşleri yaptılar.. 2007'de bu kez 367 safsatasını çıkarıp e-muhtıra ile AK Parti'yi engellemeye çalıştılar.. Başarabildiler mi? 2008'de partimize kapatma davası açtılar. Yılar, geri çekiliriz sandılar başarabildiler mi? Yapamazlar.
Biz bir taraftan bu tuzaklarla uğraştık bir taraftan da ülkeyi inşa ettik. Şeytan taşlarken tavaf da ettik. Baktılar ki AK Parti binası sağlam hiç bir depremde sarsılmıyor. Provokasyonlarla sokağa döküldüler . 17 aralık kumpasını kurdular, geri çekiliriz sandılar.
Bütün bunlar başarısız olunca bu Pensilvanya ve onun Türkiye'de iş birlikçileri 30 Mart'ta AK Parti karşısındaki partilerle her yerde koalisyon yaptılar. Ondan fazla parti ve arkasından Pensilvanya Cumhurbaşkanı olmasını engelleyebildiler mi? Hayır.
Kılıçdaroğlu salı günü dedi ki ben o gençlerle birlikte yürüyeeceğim. Bu iç güvenlik reformuna karşı. Şimdi ben seçmene sesleniyorum. Kim nerede yürümek isterse istesin kanunlar çerçevesinde her yer serbesttir kanunun gösterdiği yerler. Eğer birisi eline molotof kokteyli alırsa, daha önce şehirlerimizde olduğu gibi milletin huzurunu bozmaya kalkarsa ona karşı tedbir almak devletin hükümetin görevidir. Şimdi parti seçmeni şunu söylemesi lazım seni destekledik ama sen o molotofluları neden savunuyorsun diye sorması lazım. CHP Lideri grupta konuşuyor ve aynı saatlerde New York Times'ta bir makale yayınlanıyor. Kılıçdaroğlu direnin derken, milleti sokağa dökülmeye davet ederken aynı saatlerde Pensilvanya'daki zatın New York Times'taki makalesinde de aynı şeyler yazıyor.
NEW YORK TİMES MAKALESİ
28 Şubat'ta susmuş olan her türlü zulümde susmuş olan bu zat o makalesinde herkes zulüm altında Türkiye'de diyor.
Bu zat ne yapmak istiyor Rum lobisini, Yahudi lobisini aleyhimize kışkırtmak istiyor. Baskı altındasınız direnin diyor. Kılıçdaroğlu ne diyorsa bu paralel çetenin lideri de onu söylüyor.
Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum biraz kendin ol. Şuradan buradan gelen lafla hareket etme, milleti kışkırtma. İç güvenlik reformu sadece bireylerin özgürlüklerini koruma altına alan bir düzenlemedir.
EY BAHÇELİ SEN NİYE KARŞI ÇIKIYORSUN?
Hadi Kılıçdaroğlu'nun diyet borcu var bu zata peki Bahçeli sen niye karşı çıkıyorsun? Sayın Bahçeli de onlarla işbirliği içine girdi. Şimdi sorması lazım vatanperver milliyetçi seçmenin milli duygularla sorması lazım. Devletin güvenliğini halkın özgürlüğünü teminat altına alan bir reform paketine neden karşı çıkıyorsun? HDP çözüm sürecine en büyük darbeyi paralel çete vuruyor. Çözüme karşı çıkıyor bunu provoke ediyor sen niye özgürlükleri tahkim eden geçmişte Jitem nedeni ile suçlamalarda bulundun. Bu yasaya neden karşı çıkıyorsun? Hepsi biliyor ki normal yolla iktidar olmaları mümkün değil. O yüzden bu tür yollara başvuruyorlar.
SAKARYA'YA DA MÜJDELERLE GELDİK
Madem Ak Parti Sakarya'da tek parti o zaman sizden 7'de 7 istiyoruz. Sakaryaspor futbol tarihimize altın harflerle geçmiştir her zaman yetiştirdiği futbolcularla. Bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. 25 bin kişilik bir stadyum inşallah en geç 2016'da hizmete açılmış olacak. Sakarya'ya her şey helal olsun. Madem müjdeden başladık bu hafta içinde bir bakanlar kurulu kararı imzaladık. Sakarya'nın bütün ilçeleri fındık destekleme programının içine alındı. böylece Sakarya'mıza da güzel bir hediyemizle gelmiş olduk. Sakarya'nın fındığı da suyu da toprağı da bereketli olsun. 428 milyon liralık ihracatı 2,6 milyon dolara çıkardık.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme