Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan Davutoğlu Fransa'ya gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki yürüyüşe katılacak.
Başbakan Davutoğlu Fransa'ya gidiyor
10 Ocak 2015 14:16:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki yürüyüşe katılacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Fransa'ya gideceği öğrenildi. Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşe katılacağı ifade edildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 12 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik saldırıyı kınamak için Pazar günü başta Paris olmak üzere ülke genelinde gösterilerin yapılacağını söylemişti.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Fransız hükümetinin daveti üzerine başkent Paris'te yaşanan saldırılara tepki olarak düzenlenecek "Terörü Telin ve Fransız Halkı ile Dayanışma Yürüyüşü"ne katılacak.
Türkiye Charlie Hebdo saldırısının yapıldığı gün 'terörün her türlüsünü kınadığını' ifade etmişti. 7 Ocak Çarşamba günü, Paris'teki Charlie Hebdo dergisine bir saldırı düzenlenmiş ve 12 kişi öldürülmüştü. Saldırganların kimliği kısa zamanda tespit edilmiş ve saldırının Cezayirli iki kardeş tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı. Dün, iki kardeş, yeni bir saldırı yapıp bir kadını rehin almıştı. Dünyanın canlı yayında izlediği yakalama operasyonunda Kuaşi kardeşler öldürülmüştü.