Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2502.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başarı, ahlak ve maneviyatla bir arada olmalı

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle, gazetecilerle bir araya geldi. Yalçın, "Başarı odaklı bir sistemin yanında ahlak ve maneviyatı öğrencilerimize aktaran bir eğitim formasyonunu temel alıyoruz "dedi.
Başarı, ahlak ve maneviyatla bir arada olmalı
27 Temmuz 2017 09:32:00
Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle, gazetecilerle bir araya geldi. Yalçın, "Başarı odaklı bir sistemin yanında ahlak ve maneviyatı öğrencilerimize aktaran bir eğitim formasyonunu temel alıyoruz "dedi.

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, Güneşli Kampüsü'nde 2

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecileri ağırladı. Basın emekçilerinin çok zor şartlarda çalıştığını ifade eden Yalçın, "Bizim haber alma ihtiyacımızı gideren basın mensupları büyük emek sarfederek bu görevi yerine getiriyorlar. Gazetecilerimiz haberi kaynağından doğru şekilde bize ulaştırıyorlar. Basın bayramı münasebetiyle kurumlarımızda okuyan öğrencilerimizin sizin tecrübelerinizden faydalanmasını arzu ettik." diye konuştu.

Yarının liderlerini yetiştiriyoruz

Birikim Okulları hakkında da bilgi veren Yalçın, "Yarının liderlerini yetiştirmek idealiyle çıktığımız yolda çok önemli bir ideali ortaya koyuyoruz. Öğrencilerimizin sadece eğitimi ve öğretimi değil, aynı zamanda hayata farklı yönlerden bakmasını sağlayacak Hayat Denge Modeli, Adab-ı Muaşeret ve kişilik gelişimlerini de sağlamaya çalışan bir müfredat takviyesiyle hareket ediyoruz" dedi.

Yeni okullarımız faaliyete girecek

Farklı şehirlerde 17 farklı kampüste 42 okullarının, anaokulunun, ortaokul, Anadolu lisesi, Fen lisesi ve Sağlık Meslek lisesi olarak faaliyet gösterdiklerini kaydeden Yalçın, Şube sayılarını artırmak için altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Yeni dönemde Ankara, Adana, Beylikdüzü, Ümraniye ve Başakşehir'de yeni okullarının faaliyete geçeceğini ve bununla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını" söyledi.

Ahlak ve maneviyat takviyeli eğitim modeli

Yalçın, Birikim'in bir medeniyet projesi ve kültürel bir donanım markası olmak üzere yola çıktığını ifade ederek " Milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine saygılı, milletine, vatanına, topluma faydalı bireyler yetiştirmek temel gayesidir. Birikim'in Milli Eğitim'in zorunlu müfredatını en ince ayrıntısına kadar uygulayan, bunun yanında seçmeli derslerle de hayata dokunuş anlamında kendi müfredatlarını da uyguladıklarını belirten Yalçın, "Sadece "Başarıya Odaklı" bir eğitim sisteminin, toplumsal yapımızdaki manevi deformasyonlara çare olamayacağını, bunun için ahlak ve maneviyatı öğrencilerimize aktaran bir eğitim formasyonunu temel alıyoruz." diye konuştu.

Eğitim öğrencilerin gizli yeteneklerinin keşfedilmesidir

24 kişilik, 22 kişilik ve 18 kişilik sınıflarıyla okullarında öğrencilerini tüm boyutlarıyla dersleri rahatça takip edebildikleri ferahlık, modern eğitimin tüm araç gereçlerini kullandıkları sınıflarda hayata hazırladıklarını kaydeden Yalçın, "Anaokulundan liseye kadar öğrencilerin donanımlı yetişmelerinin merkezinde olan öğretmen kadrolarında "Yeniliklere açık, öğrencisini ve mesleğini seven, milli-manevi değerleri özümsemiş" kadrolarla çalıştıklarını belirtti. Yalçın, "Eğitim, öğretim demek, sadece akademik bilgiler değildir. Öğrencilerin gizli yeteneklerinin keşfedilmesidir. Dersler dışında, sosyal, kültürel, sportif başarıların desteklenmesidir. Yetenek sahibi olmayan kişi yoktur. Biz Birikim Eğitim Kurumları olarak, maneviyat ile donanmış, yeteneklerini geliştirmiş, bilgi ile kuşanmış ve ailesinin gururu olacak bir kimliğe kavuşturabilmek için çabalıyoruz" dedi.