Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BARONLAR aday peşinde

Yerel seçimler yaklaştıkça malum medyanın hedefi Melih Gökçek ve Kadir Topbaş. Karayalçın CHP'den aday olduğunda, "Encümen-i Daniş'in adayıdır" diyerek dikkatleri üzerine çeken Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan'dan yeni iddia: CHP'nin Ankara ve İstanbul adayını faiz lobisi belirleyecek!
BARONLAR aday peşinde
16 Eylül 2013 00:00:00
Yerel seçimler yaklaştıkça malum medyanın hedefi Melih Gökçek ve Kadir Topbaş. Karayalçın CHP'den aday olduğunda, "Encümen-i Daniş'in adayıdır" diyerek dikkatleri üzerine çeken Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan'dan yeni iddia: CHP'nin Ankara ve İstanbul adayını faiz lobisi belirleyecek!

ASLAN DEĞİRMENCİ

DEVRİMCİ Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan, CHP'nin Ankara ve İstanbul adayını küresel iş dünyasının belirleyeceğini, planın AK Parti'yi yıpratmak olduğunu öne sürdü.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP Ankara ve İstanbul Büyükşehir adayını belirlemek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Uzun süredir iki belediyeyi kazanamayan CHP, adaylık sürecinde hemen her çevre ile görüşürken, malum medya boş durmuyor. Yerel seçimler yaklaştıkça malum medyanın hedefi Melih Gökçek ve Kadir Topbaş. Söz konusu medya hemen her gün iki belediye başkanını hedef alan haberlere imza atar iken Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan'dan ilginç bir iddia geldi.

Adaylar faiz lobisinden!

dünyasının AK Parti'yi yerel seçimlerde yıpratmak için çalışma içerisinde olduğunu, bu kapsamda geniş katılımlı toplantıların gerçekleştirildiğini öne sürdü. Başta Koç Holding olmak üzere küresel iş dünyasının iki şehir için aday belirlemeye çalıştığı bu kapsamda CHP ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Lobiyi hafife almayın Gürcan, Küresel iş dünyasının daha önce Kemal Derviş ile DSP'ye operasyon yaptığını, Refah Partisine 28 Şubat sürecinde yapılanların arkasında da aynı ekibin olduğunu belirtti. Söz konusu lobinin hafife alınamayacağını da vurgulayan Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan, adaylar açıklandığında iddiasının doğruluğunun konuşulacağını söyledi.

İşte projenin sahipleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan içinde aynı ekibin çalışma yürüttüğünü ifade eden Gürcan, "Şaşılacak bir durum değil bu. DSP'nin içini çok kısa süre içerisinde boşalttılar, Refah partisini de bitirdiler. Ellerinde para var. Medya güçleri de ortada. Bugün ise AK Partinin peşindeler. İlk hedefleri seçimler. Belediye Başkanları konusunda hassas davranıyorlar. Seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kaybedecek olan bir AK Parti'nin ağır bir yara alacağını bildiklerinden, iki il için ciddi aday arayışı içerisindeler. Bunu içeride KOÇ grubu dışarıda ise Başbakan Erdoğan'dan rahatsız olan iş dünyası projelendirmek istiyor. Zaten birlikte hareket ediyorlar. Bulacakları iki adayı CHP'ye ikna ettirecekler ve AK Parti'ye karşı iki ilde seçim yenilgisi yaşatmaya çalışacaklar. Sonra bu ekip AK Parti içerisinde de çalışma yürütüyordur. Bekleyip göreceğiz. Adaylar açıklandığında ilişkilerine bakıldığında ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak" dedi.

Karayalçın Encümen-i Daniş'in adayıdır

DEVRİMCİ Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan bir dönem SHP'de Murat Karayalçın ile de birlikte çalışmış, Karayalçın'ın ansızın partiyi sırt üstü bırakarak CHP'den Ankara Büyükşehir adayı oluşuna da sert tepki göstermişti. Gürcan, "Karayalçın SHP'yi ve arkadaşlarını resmen satmıştır. Karayalçın, Encümen-i Daniş'in onun ötesinde Ergenekon'un belediye başkan adayıdır" demişti. Karayalçın ise o dönem, "Encümen-i Daniş üyesi değilim ama çağırsalar seve seve giderim" sözleri ile dikkat çekmişti.