Bankalara hassasiyet uyarısı
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar sürerken hükümet terör örgütlerine finansman akışını kesme konusunda da tedbirleri en üst düzeye çıkardı. Bankalar ve finans kuruluşları uyarıldı.Müşteri bilgilerinin alınması konusunda hassas davranmaları istenirken, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaygın nakit kullanımı, yüksek değerli mal alım-satımı ile uluslararası fon transferlerinin "ulusal güvenlik" boyutuyla soruşturulması istendi. FETÖ'nün 17-25 Aralık sonrası bazı ülkelerde milyarlarca liralık şaibeli fon transferlerini otomotiv, mücevherat, kambiyo sektörleri üzerinden yaptığı belirlendi.
BM'NİN ÖTESİNE GEÇİYORTürkiye, terörün finansmanı ile mücadele kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu konudaki kararlarının ötesine geçen atımlar atıyor.Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) FETÖ ile mücadele kapsamında gelen şikayetler doğrultusunda örgütle bağlantılı olabilecek müşterilerle beraber, şüpheli işlem tiplerine benzer nitelikteki her işlemi izlemeye aldı. İşletme büyüklükleri, işlem hacmi ve nitelikleri dikkate alınarak özel bir risk yönetim sistemi oluşturuldu. Bu sistem sayesinde özellikle Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkelerine şaibeli fon transferleri ortaya çıkarıldı.
ÜÇ ALANDA YOĞUNLAŞTIOtomotiv, mücevherat, kambiyo yüksek riskli alanlar olarak belirlenirken özellikle 15 Temmuz sonrası bu sektörler üzerinden yapılan işlemler de incelemeye alındı. Örgütle bağlantısı tespit edilen şirket ve kişilerin hesapları bloke edilirken, uluslararası fon transferleri de yakın izlemeye alındı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.