Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolarda şiddet olayları artıyor
Bangladeş İtfaiye Departmanından yapılan açıklamada, son 10 saatte başkent Dakka'da 7 olmak üzere toplamda 9 aracın protestolar sırasında ateşe verildiği bildirildi.
Polis yetkilileri de kamu araçlarına kundakçılık suçundan 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Bangladeş Sınır Muhafızlarının açılmasına göre, ülkenin çeşitli bölgelerine toplamda 152 paramiliter ekip gönderildi.
Öte yandan Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP), Jamaat-e-Islami Partisi ve diğer müttefik partiler, geçici hükümet kurulması için 48 saatlik grev başlattı.
Ülkede 28 Ekim'den bu yana bir gazeteci ve bir polis dahil en az 13 kişi hayatını kaybetti. BNP ise gösterilerin başlamasından bu yana 12 bin 800'den fazla aktivistin gözaltına alındığını iddia etti.
- Hükümet karşıtı protestolar
Polisin 28 Ekim'de yapılan gösteriye müdahalesinde bir polis ölmüş, çok sayıda ana muhalefet destekçisi ve kolluk kuvveti yaralanmıştı.
Gösterilerden bir gün sonra ana muhalefetteki BNP Genel Sekreteri Mirza Fahrul İslam Alamgir, gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.
BNP, Alamgir'in tutuklanmasının ardından ülke genelinde 3 günlük "genel grev" çağrısında bulunmuş, 31 Ekim'de de "hükümetin baskılarını protesto etmek" için büyük şehirlerde 3 günlük ulaşım ablukası başlatmıştı. Ablukaya Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi ve diğer muhalefet partileri de katılmıştı.
Eski Başbakan Halide Ziya'nın liderliğindeki BNP, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını ve genel seçim yapılana kadar geçici ve bağımsız bir hükümetin yönetimi devralmasını talep ediyor. BNP ve müttefikleri, Başbakan Hasina'yı 2018 seçimlerinde hile yapmakla suçluyor ve gelecek seçimleri kimin denetleyeceğine dair protestoları sürdürüyor.
Hasina da 4. kez başbakan olmayı umarak anayasada belirtildiği üzere seçimin, hükümetin gözetiminde yapılması gerektiğini ifade ediyor.
ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler de tarafları şiddetten kaçınılmasına ve güvenilir bir seçim yapılmasına yönelik çalışmaya teşvik ediyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.