Bamya tohumunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketmeliyiz?
Son günlerde adından sıklıkla söz ettiren bamya tohumu içerdiği vitamin ve lifin yanı sıra zayıflatma etkisi ile de bilinmektedir. Peki Bamya tohumunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketmeliyiz? Bamya sebzesi kadar tohumunun da saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. İşte bamya tohumu hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar...
BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI
Bamya tohumu göğüs sertliği çeken ve sürekli boğazının altında gıcık olan insanlar içinde etkiler oluşturmaktadır. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan bamya tohumu özellikle kış aylarında insan vücuduna direk etki ederek hastalıkların vücudunuzu etkilemesini önlemektedir. Bamya tohumu herhangi bir şekilde tüketilmesi kışın özellikle çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça önemli rol oynar. Lif oranı yüksekliği ile bilinen bamyanın vücuttaki liflerin yenilenmesi ve kuvvetlenmesi amacıyla tüketilmesi gerekir.
B ve C vitaminleri, aynı zamanda da potasyum, demir, kalsiyum, çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğu bilinen bamyanın tohumları da tüm bu faydalı maddeleri içinde barındırıyor.
Bamya tohumu, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.
Kolesterol üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen bamya tohumu, kötü kolesterolün düşmesini sağlar.
Vücutta tümör oluşma ihtimalini en aza indirir.
Aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan bamya tohumu, bu sayede hazımsızlık problemi çekenlere yardımcı olabilir.
Hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirici etkiye sahiptir.
Bamya tohumu sinir, stres ve uykusuzluk problemlerinin çözülmesine yardımcı olabilir.
Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olabilir.
Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecinde destek olur.
BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
Bronşit için bamya tohumu faydalarından yararlanılacak ise kavrulup daha sonra çekilmesi gerekir. Kahve yapar gibi hazırlanan bamya tohumu içilir ve üzerine bir süre herhangi bir şey tüketilmez.
Bir bardak oda sıcaklığında bekletilmiş suya 9-10 adet bamya tohumu eklenir ve sabaha kadar bekletilir. Sabah uyanınca bamya tohumu bekletilen su içilir.
Bamya kürü yapılacak ise; 9-10 adet bamya tohumunu toz haline getirilir. 1 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırılan ve macun kıvamına getirilen karışımdan her gün 1 çay kaşığı tüketilir.
BAMYA TOHUMU NASIL KULLANILIR?
Bamya Suyu: Bamyanın suyunu bir gece bekleterek, ertesi gün kaynayana kadar ateşte tutup, daha sonrasında ılık olarak içebilirsiniz. Bamya Kabuğu: Bamyanın kabuğunu ve tohumunu kaynatarak da tüketebilirsiniz, yemeklere dahil ederek de tüketebilirsiniz. Hatta limon kabuğu rendesiyle beraber toz haline getirip tüketmeniz de oldukça faydalı olacaktır. Bunun için önce fırında veya güneşte kurutabilirsiniz. Bamya Güveci: Her türlü et veya sebze güveçlerinize bamyayı da ekleyerek hem daha sağlıklı yemekler yiyebilir hem de daha fazla doyabilirsiniz. Çorbalarda Bamya Tohumu: Çorbalarınıza bamyanın sadece tohumlarını veya küçük dilimlenmiş olarak dahil edebilirsiniz.
BAMYA TOHUMU ZAYIFLATIR MI?
Bamya tohumunun zayıflamaya etkisi fazladır. Lifli olması sebebi ile sizi uzun süre tok tutar, sindiriminize yardımcı olarak birikmiş olan bağırsak pisliklerini temizlemeye yardımcı olur ve böylelikle kolaylıkla zayıflayabilirsiniz.
BAMYA TOHUMU KÜRÜ TARİFİ
Bamya tohumu aktarda çektirilir ve içine hakiki bal ve zeytinyağı eklenir. Macum kıvamına gelen bu karışım her sabah aç karnına (kahvaltıdan en az yarım saat önce) 1 çay kaşığı olarak tüketilir.
-Bu kür 1 ay tüketildiğinde astım problemini de geçirmektedir. Bu kürde kullanılan bamya doğal ve ilaçlanmamış olmalıdır. -Bamya tohumu içerisinde bulunan sayısız birçok faydalı vitamin vücutta kemik ve kalp sağlığını korur. -Bamya tohumu içerisinde folat sayesinde anne olmak isteyen kadınlarda da gebelik oluşumunu kolaylaştırmaktadır.
BAMYA TOHUMUNUN FİYATI NE KADAR?
Fiyat aralıkları oldukça değişken olan bamya tohumunun kilosu genel olarak 60 TL ile 200 TL arasında değişkenlik gösteriyor.
İLGİLİ HABERLER
PANCARIN FAYDALARI NELERDİR?
Kuşkonmazın faydaları nelerdir?
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.