Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Balkan gençleri Türkiye'de

Akabe Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, Bosna Hersek, Gorazde, Karadağ ve Güney Sırbistan'da yaşayan 120 genci Türkiye'ye getirdi.
Balkan gençleri Türkiye'de
20 Eylül 2013 00:00:00
Akabe Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, Bosna Hersek, Gorazde, Karadağ ve Güney Sırbistan'da yaşayan 120 genci Türkiye'ye getirdi.

İSMAİL UĞUR / ANKARA

Farklı ve önemli eğitim faaliyetlerine imza atan Akabe Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, Türkiye dışında yaşayan Müslüman gençlerle daha güçlü ilişkiler kurulması amacına yönelik olarak hazırladığı "Türkiye-Balkan Gençlik Kampı" projesini hayata geçirdi.

Balkanlar öksüz bırakılmamalı

AKABE Derneği'nin, Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle yürüttüğü proje, Boşnak Müslüman gençlerin yaşadıkları kimlik ve aidiyet sorunlarına çözüm bulma amacını taşıyor. AKABE Derneği tarafından gerçekleştirilen proje; "Balkanlar'da, Bosna Hersek- Gorazde, Karadağ ve Güney Sırbistan'da yaşayan gençlere Türkiye'yi tanıtma, akraba topluluklar nezdinde Türkiye imajını güçlendirme, ortak tarihi ve kültürel geçmişimiz olan gençlerin Türkiye ile kültürel ve sosyal bağlarının güçlendirme, Türk örf ve adetlerini tanıtarak aramızdaki bağı somut bir şekilde gösterme" amacını taşıyor.

Boşnak gençler Türkiye'yi çok sevdi

AKABE Derneği'nin 23 Ağustos ve 6 Eylül arasında gerçekleştirdiği Türkiye-Balkan Gençlik Kampı renkli görüntülere ve sıcak ilişkilere sahne oldu. Dernek, Balkanlar'dan gelen 120 gence Ankara, İstanbul, Konya ve Bolu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. Eğitim kampında ise Türkçe, tarih ve din dersleri eğitimi alan Balkanlı gençler, gördükleri ilgiden ve gezdikleri yerlerin güzelliğinden memnun kalarak Türkiye'den ayrıldılar.