Balıkçıların av mesaisi yarın sona eriyor!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yarın sona erecek olan 2023-2024 balıkçılık av sezonunu değerlendirdi. Yumaklı, denizlerde av yasağının endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacağını, ancak kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf olacağını ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti. Sezon boyunca ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçıların, Bakanlıktan izin alarak kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceklerine işaret etti.
Av sezonu bereketli geçti
Yumaklı, "2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti. Halkımızın sofralarındaki yerini alan avcılık ürünleri, aynı zamanda ihracata da yoğun olarak konu edilmiş ve ülkemize döviz girdisi sağladı." ifadelerini kullandı. Ayrıca, av yasağı döneminde halkın ihtiyacını küçük ölçekli balıkçılar tarafından karşılanabileceğini vurguladı.
7 gün 24 saat denetim yapıldı
Sezon içinde yapılan denetimlere de değinen Yumaklı, Bakanlık tarafından sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve yasalara uygun avcılık yapan balıkçıların haklarının korunması amacıyla denizlerden, iç sulara, karaya çıkış noktalarına, nakil güzergahlarına, balıkçı gemilerine, balık hallerine, balık unu-yağı fabrikalarına ve perakende satış yerlerine 7 gün 24 saat denetim yapıldığını belirtti. Geçen yıl toplamda 171 bin 219 denetim gerçekleştirildiğini ve kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu aktardı. Ayrıca, 6 bin 527 kişi ve iş yerine 74 milyon 12 bin 121 lira idari para cezası uygulandığını ve kurallara uygun olmayan 78 gemiye el konularak mülkiyetlerinin kamuya geçirildiğini bildirdi.
Bakan Yumaklı, ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin kuralların belirlendiği ve dörder yıl sürelerle yürürlükte kalan tebliğlerin süresinin 31 Ağustos'ta tamamlanacağını ifade ederek, gelecek sezon için TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonundan gelecek raporlar, iklim değişikliği ve sektörel gelişmeleri göz önünde bulundurarak su ürünleri konusunda uzman bilim insanlarından oluşturulan 'Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulu' tarafından hazırlanan raporların dikkate alınacağını belirtti. Balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde getirilen yasaklara uyulmasının, balık ve balıkçıların geleceği açısından önem taşıdığını vurguladı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.