Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakanlıktan girişimcilere müjde! Tam 300 milyon TL hibe verilecek

​İş istihdamının yükselmesine yönelik yapılan projelere bir yenisi daha ilave edildi: Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir proje başlattı. Girişimcilere tam 300 bin TL ödeme yapılacağı ilan edildi! Tüm detaylar haberimizde.
Bakanlıktan girişimcilere müjde! Tam 300 milyon TL hibe verilecek
19 Haziran 2023 10:28:55
​İş istihdamının yükselmesine yönelik yapılan projelere bir yenisi daha ilave edildi: Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir proje başlattı. Girişimcilere tam 300 bin TL ödeme yapılacağı ilan edildi! Tüm detaylar haberimizde.

Bakanlıktan yapılan açıklama tüm girişimcileri sevindirdi. Belirli şartları sağlayanlara 300 bin TL hibe verileceği haberi duyulunca herkes araştırmaya ve konu ile alakalıd detaya sahip olmak istiyor

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HİBE MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile ulaşan son haberlere göre 81 il için Uzman Eller Projesi başlatıldı. Projeye başvuran girişimci vatandaşlara 250 bin TL'den 300 bin TL'ye varan hibe katkısı sağlanacak. Proje içeriğince kırsal alan ya da mahallede yaşayan ya da yaşayacağını garanti eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda, su ürünleri sahalarında eğitim veren fakülte ve meslek yüksekokulları ve

Milli Eğitim Bakanlığı'nda olan tarım, hayvan yetiştiriciliği, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi sahalarında eğitim veren liseleri bitiren genç nüfusun istihdamının sağlanması için bitkisel üretim, hayvancılık, gıda, su ürünleri sektörlerinde girişimler yapmak isteyen eğitimli vatandaşlara hibe destekleri unulacak. Proje muhteviyatınca en çok başvuru yapılan sahalarda şu şekilde tespit edildi; Süt sığırı yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, besi sığırı yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, bal üretimi ve keçi yetiştiriciliği. Tüm ülkede geçerli olacak projeden 33 proje sunarak en çok yararlanan il ise Konya olarak tespit edildi. 32 projeyle Şanlıurfa, 28 projeyle Diyarbakır, 26 projeyle Ankara, 25 projeyle İzmir listenin ilk sıralarında yer alıyor.

İstihdam, ekonomik büyüme, gelir dağılımı, yoksulluk azaltma, refah düzeyi ve sosyal istikrar gibi faktörler açısından önemlidir. Yeterli istihdam, bir ülkedeki işsizlik oranını düşürerek ekonomik kalkınmaya katkıda bulunur ve bireylere gelir elde etme imkanı sağlar.

İstihdam, farklı sektörlerde ve mesleklerde gerçekleşebilir. Örneğin, tarım, sanayi, hizmetler, ticaret, finans, eğitim, sağlık gibi çeşitli sektörlerde istihdam sağlanabilir. Aynı zamanda, istihdamın türleri de değişebilir, bazı kişiler tam zamanlı çalışırken, bazıları yarı zamanlı, geçici veya serbest çalışma durumunda olabilir.

İstihdam politikaları, işgücü piyasasının düzenlenmesi, işsizliğin azaltılması, iş güvencesi, eşitlik ve adalet gibi konuları içeren politika ve düzenlemeleri kapsar. Bir ülkedeki istihdam durumu, ekonomik göstergeler ve istihdam verileriyle takip edilir ve analiz edilir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme