Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.15
Gram Altın
2977.35
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakanlık: Kutsal mekanların kutsiyetini ihlal eden saldırılar kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kudüs'te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.
Bakanlık: Kutsal mekanların kutsiyetini ihlal eden saldırılar kabul edilemez
02 Ekim 2023 19:53:36
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kudüs'te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

İsrail polisi, öğleden sonraki baskınlar sırasında Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde demir bariyerler ile kontrol noktaları oluşturarak Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin yazılı açıklamasına göre, sabah saatlerinde 1142, öğleden sonra 326, toplam 1468 Yahudi yerleşimci Aksa'ya baskın düzenledi.

thumbsbc6ff8c912d63728eb150a8ca8bfa3a227_8cefd6a971c4a24d736739b85dd9855b.jpg

Hristiyanların yanından geçerken de yerlere tükürdüler

Öte yandan, sosyal medyada, bazı Yahudilerin Eski Şehir'deki Çile Yolu'nda (Via Dolorosa) gelenek gereği tahta büyük bir haç taşıyan Hristiyanların yanından geçerken yerlere tükürerek Hristiyan hacıları taciz ettiği görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, İsrail polisinin yere tüküren Yahudilere müdahale etmediği dikkati çekti.

Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerden korumak için gönüllü nöbet tutan ve "murabıta" diye isimlendirilen bazı Filistinli kadın aktivistler, sabah saatlerinde Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Yahudilerin Harem-i Şerif'e girdiği ve çıktığı yollarda tekbir getirerek yerleşimcilere tepki göstermişti.

İsrail polisi, güç kullanarak Filistinlileri alandan uzaklaştırmaya çalışmış, bu sırada arbede yaşanmıştı. İsrail polisi iki Filistinli kadını gözaltına almıştı.

thumbsbc451570341ad6ccdb78bc6233619e3064_fbc01cfe6cf73837f43ecccf0cd35e6a.jpg

Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlaline yönelik son dönemde artan eylemlerden derin endişe duyulduğunu bildirdi.

Bakanlık, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'Hiçbir şekilde kabul edilemez'

Son dönemde Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden derin endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, "Kudüs'te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "İsrail Hükümetine sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz." denildi.

Bakanlık fıstık banyosu skandalına el attı

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme