Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.17
Gram Altın
2914.55
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Yıldız: Demirtaş kaçak bedellerini ödesin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Demirtaş'a çağrıda bulunarak ''önce kayıp, kaçak bedellerini ödesin'' dedi.
Bakan Yıldız: Demirtaş kaçak bedellerini ödesin
16 May 2015 12:22:00
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Demirtaş'a çağrıda bulunarak ''önce kayıp, kaçak bedellerini ödesin'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a çağrıda bulunarak, "Demirtaş'a da buradan bir çağrıda bulunacağım. Tabi kayıp, kaçaklar ile alakalı vatandaşına bizim Kürt, Türk demeden hiçbir ayrım yapmadan Edirne'den, Kars'a, Sinop'tan, Hatay'a varıncaya kadar hem kul hakkı hem de devlet hakkı olarak kullandığı elektrik parasını ödemesini istiyoruz" dedi.

"DEMİRTAŞ KAYIP KAÇAK BEDELLERİNİ ÖDESİN"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a çağrıda bulunan Bakan Yıldız, "Sayın Demirtaş'a da buradan bir çağrıda bulunacağım. Tabi kayıp, kaçaklar ile alakalı vatandaşına bizim Kürt, Türk demeden hiçbir ayrım yapmadan Edirne'den, Kars'a, Sinop'tan, Hatay'a varıncaya kadar hem kul hakkı hem de devlet hakkı olarak kullandığı elektrik parasını ödemesini istiyoruz. Ödeme güçlüğü çekenler varsa onlara kolaylık sağlanacaktır. Taksitse, taksit yapılacaktır. Ama ben elektrik kullanacağım ve 'elektrik parasını ödemeyeceğim' deniyorsa bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Demirtaş'tan şu ana kadar 'Siz bu elektrik paralarını ödeyin, elektriği kaçırmayın, kayıp kaçak kullanmayın' diye bir cümle duymadım. Bu cümleyi duymak istiyoruz. Böyle şirinlik yaparak Türkiye'deki bütün illeri kucakladığını iddia ederek böyle olmaz. O yüzden bu hassasiyeti hep beraber sağlamamız lazım ki 78 milyonumuza bütün bu hizmetleri doğru götürebilme açısından" diye konuştu.