Sosyal medyada büyük tehdit
Yerlikaya, 27 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında X'ten yapılan paylaşımlarla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Yerlikaya, "32 milyon 516 bin 432 hesaptan 275 milyon 762 bin 77 paylaşım yapıldığı, paylaşım yapan hesapların ise yüzde 26'sının bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu anlaşıldı. Bu paylaşımların yüzde 43'ünün negatif ve spekülatif olduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.
Sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan algı çabalarının farkında olduklarını ifade eden Yerlikaya, "bot hesaplar üzerinden hesap yapanların çabalarını boşa çıkartacaklarını" belirtti.
Yerlikaya, siber suçlar ve dezenformasyonla mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.
Siber suç, günümüzde teknolojik gelişmelerin artmasıyla birlikte bilgisayar sistemlerine ve internet kullanımına yönelik işlenen suçları ifade eder. Siber suçlar, bilişim sistemlerinin güvenliğini, bu sistemlere bağlı verileri veya kullanıcılarını hedefleyen ve bilişim teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen suçlardır. Siber suçlar, diğer suçlardan ayıran temel özellik, bu suçların bilişim sistemleri olmadan işlenememesidir. Bu nedenle siber suçlar, bilgisayarlar ve internet gibi teknolojilere özgü suçlar olarak da adlandırılır.
Siber suçlar çok çeşitli olabilir ve hemen hemen tüm suçlar, bilişim sistemleri kullanılarak işlenebilir. Ancak bu, her eylemin otomatik olarak bir siber suç olarak kabul edileceği anlamına gelmez. Siber suçlar, genellikle bir bilişim sistemi üzerinden izinsiz erişim, hukuka aykırı müdahale veya zarar verme eylemlerini içerir. Örnek olarak, bir sisteme izinsiz girmek, verileri silmek, şifrelemek, ele geçirmek, veri eklemek, sistemin kullanımını engellemek, özel hayatın gizliliğine müdahale etmek, iletişimi engellemek veya izinsiz izlemek ve kaydetmek gibi eylemler siber suçlar kapsamına girer.
Siber suçlar sözleşmesi ve ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, bu tür suçlarla mücadele edilir ve suçlular yasal yollardan cezalandırılır. Siber suçlar, hem bireylerin hem de kurumların siber güvenliğini artırmak için önlemler alması gereken ciddi bir tehdit oluşturur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.