Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu'ndan Kanal İstanbul'daki son durumu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul Projesi'nin devam ettiğini ve proje gerekliliğini vurgulayarak, "İstanbul Boğazı, iki yönlü gemi trafiği için yeterince güvenli değil. Mühendislik hesapları bunu gösteriyor, bu nedenle projeye ihtiyaç var." dedi.
Bakan Uraloğlu'ndan Kanal İstanbul'daki son durumu açıkladı
09 Eylül 2023 11:55:19
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul Projesi'nin devam ettiğini ve proje gerekliliğini vurgulayarak, "İstanbul Boğazı, iki yönlü gemi trafiği için yeterince güvenli değil. Mühendislik hesapları bunu gösteriyor, bu nedenle projeye ihtiyaç var." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Bakan Uraloğlu, inşaat mühendisi olarak büyük projelerin heyecan verici olduğunu ifade ederek, şehirler arası yollardaki ortalama hızı artırdıklarını ve bölünmüş yolların uzunluğunu 29 bin kilometrenin üzerine çıkardıklarını söyledi. Ayrıca, 2002'de 8.5 milyon olan araç sayısının şu an 27 milyonu geçtiğini ve taşıt kilometrelerinde büyük bir artış olduğunu belirtti. Ölüm sayılarını azaltmak için önlemler aldıklarını da vurguladı.

Türkiye 2053'te sıfır emisyon hedefine sahip

Bakan, Türkiye'nin 2053'te sıfır emisyon hedefine sahip olduğunu ve elektrikli araçların yaygınlaşması için çeşitli teşviklerin olduğunu paylaştı. Ayrıca, elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulmasını teşvik ettiklerini ve Türkiye'nin elektrikli araç üretimine TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) ile birlikte hız verdiklerini belirtti.

Türkiye'de otoyol işletmeciliğinin önemli bir seviyeye geldiğini ve 7 firmanın bu alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Bakan, bu projelerin finansman modellerinin Yap-İşlet-Devret olduğunu ve kaliteden taviz verilmediğini söyledi.

kanal2_434f17ce6aa3fa2dc238fbf6a3c17532.jpg

İki yönlü gemi trafiği için ihtiyaç var

Kanal İstanbul projesine de değinen Bakan Uraloğlu, İstanbul Boğazı'nın gemi trafiği için günlük olarak kullanıldığını ve bu nedenle tek yönlü olarak kullanıldığını belirtti. İki yönlü gemi trafiği için ihtiyaç olduğunu ve çevre, şehircilik ve iklim değişikliği alanlarında çalışmaların sürdüğünü paylaştı. Kanal İstanbul projesinin yaklaşık 15-20 milyar dolarlık bir yatırım gerektireceğini söyledi ve finansmanın uygun olduğu zaman projenin başlayacağını belirtti.

Deprem bölgelerinde 4 veya 5 kata izin veriliyor

Deprem bölgelerindeki çalışmalara da değinen Bakan Uraloğlu, deprem sonrası Adıyaman'a giderek acil ihtiyaçları tespit ettiklerini ve kalıcı konutların inşası için altyapı çalışmalarına başladıklarını paylaştı. Deprem bölgelerinde 4 veya 5 kata izin verildiğini ve yeni altyapıların gerektiğini belirtti. Ayrıca, 350-400 kilometre yol yapacaklarını ve bu projeleri hızla tamamlayacaklarını ifade etti.

kanal istanbul nedir?

Kanal İstanbul, Türkiye'nin İstanbul şehrinde planlanan büyük ölçekli bir altyapı projesidir. Bu proje, İstanbul Boğazı'nın yanı başında inşa edilecek yapay bir su yolu olan "Kanal İstanbul" ile tanınır. Kanal, Marmara Denizi ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak ve İstanbul Boğazı'nın yoğun deniz trafiğini hafifletecektir.

Güvenlik: İstanbul Boğazı, dünya deniz trafiğinin önemli bir geçiş noktasıdır. Kanal İstanbul, bu trafiği rahatlatarak gemi kazalarını ve Boğaz'da oluşabilecek tıkanıklıkları önlemeyi amaçlar.

Ekonomik Kalkınma: Proje, İstanbul'un kuzey ve güney bölgelerini birbirine bağlayarak yeni ticaret ve ulaşım yolları oluşturmayı hedefler. Bu da ekonomik kalkınma ve iş fırsatları yaratır.

Çevre ve Şehir İyileştirme: Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'nın çevresel baskısını azaltabilir ve şehirdeki trafik sıkışıklığını hafifletebilir. Ayrıca çevre dostu bir proje olarak tasarlanabilir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin