Bakan Kurum, Gaziantep depreminden sonra açıklamalarda bulundu
Deprem felaketinin yaşandığı Gaziantep’e aynı gün sabah saatlerinde intikal eden Bakan Murat Kurum, AFAD’da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi’nde, Bakan Yardımcıları, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Bakanlığın ilgili Genel Müdürleri, Daire Başkanlarının yanı sıra bölgede görev alan kurum ve kuruluşların üst düzey yetkililerinden yapılan çalışmalarla ilgili bugün de bir toplantı gerçekleştirdi.
Koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, “55’inci saati” vurgulayarak;
“55’inci saat bizim için hâlâ umutlarımızın var olduğu, enkazdaki vatandaşlarımızın canlı kurtarılabilmesi amacıyla verilmesi gereken mücadelelerin en hassas, en yoğun bir şekilde olduğu saatlerdir. İzmir depreminin 110’uncu saatlerinde bebeklerimizi, yavrularımızı enkaz altından çıkarmıştık. İnşallah burada da bu hassasiyet ve motivasyonla arama-kurtarma faaliyetlerini yürütüyoruz. Gaziantep özelinde merkezde kurmuş olduğumuz koordinasyon merkezinde valilerimiz, ilgili tüm birimlerimiz emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, UMKE’miz, Kızılay’ımız tüm birimlerimizle bir koordinasyonla süreci an be an takip ediyoruz” dedi.
Murat Kurum açıklamasının devamında "Gaziantep’te şu an 12 bin doğrudan personelimiz, 1646 arama-kurtarma ekiplerimizle birlikte sağlık personellerimiz, çadırlarımızla, gıda ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için vatandaşlarımızın yanındadır. 400’ü iş makinesi, 1646 arama-kurtarma personelimiz ile şu an bütün enkaz alanlarında vatandaşımızın yanındayız ve orada sağ-salim vatandaşlarımızı çıkarabilme mücadelesini yoğun bir şekilde yürütüyoruz" ifadesinde bulundu.
Yaşanan afetin bilançosuna değinen Bakan Kurum, “Bin kilometrekarelik alanı kapsayan ve 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen çok büyük bir afetle karşı karşıyayız şu ana kadar hasar tespit çalışmaları ve gelen ihbarlar üzerine Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık, çalışmalarımız aralıksız devam ediyor Gaziantep merkezde, İslâhiye’de ve Nurdağı'nda şebekeye su verilmeye başlandı. Gaziantep merkezine ilk günden itibaren kısmi olarak elektrikleri veriyorduk, Nurdağı ve İslâhiye’de jeneratörlerle takviyelerimizi yapıyoruz, bu akşam itibariyle buralarda da elektrik verilmeye başlanacaktır"dedi. Bakan, depremde hasar gören Gaziantep Osmaniye Otoyolu Bahçe ilçesine kadar onarılarak trafiğe açıldığını dile getirdi.
'Depremle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın da koordinasyonunda tüm illerimize dağılımı gerçekleştirdik'
İlk büyük depremin ardından ikinci bir depremle birlikte hasar gören binaların da yıkımıyla karşılaştıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, “Hasarla birlikte, depremle birlikte ilk andan itibaren AFAD’ımızın genel merkezinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da koordinasyonunda tüm illerimize dağılımı gerçekleştirdik. 10 ilde etkilenen diğer iki ilimizde de ekiplerimiz, bakanlarımızın, valilerimizin, milletvekillerimizin koordinasyonunda süreci bir fiil takip ediyoruz ve 10 ilimize bu manada 31 valimiz 62 kaymakamımız ve il müdürlerimiz, yine milletvekillerimiz görevlendirilmiş. Bu çerçevede canla başla 7 gün 24 saat büyük bir fedakârlıkla, cansiperane çalışılmaktadır.” dedi.
'10 yılı kapsayan OHAL kararıyla birlikte süreci bir fiil valilikler koordinasyonda sürdürüyoruz'
Depremle birlikte ilk yardım ödenekleri illere aktardıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, “Hem Gaziantep’e hem de diğer illerimize, vatandaşımızın, belediyelerimizin bu manada acil ne ihtiyacı varsa bu ihtiyaçların giderilmesine ilişkin yardım ödeneklerimizi gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız gerek AFAD’ımız gerekse Bakanlığımız, İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle Sayın Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda süreci bir fiil yönetiyoruz. 10 ilin afet bölgesi olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız dün ilan ettiler ve 10 yılı kapsayan OHAL Kararıyla da birlikte süreci bilfiil burada valilikler koordinasyonda sürdürüyoruz. Tabii ki şu an iki önceliğimiz var. Birinci önceliğimiz arama-kurtarma faaliyetleri.” diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.