Bakan Işıkhan Paris'te Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi
Bakan Işıkhan, Paris'te gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) merkezinde OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ile heyetler arası görüşme yaptı.
Işıkhan ve Cormann, Türkiye'nin 2026'da ev sahipliği yapacağı "OECD Beceriler Zirvesi" ve OECD ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmaları ele aldı.
Ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ni ziyaret eden Işıkhan, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer ile görüştü. Işıkhan, ziyaretine ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Sayın Büyükelçimize ve Büyükelçilik personelimize başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.
Işıkhan, ayrıca beraberindeki heyetle gittiği Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'nda, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe tarafından ağırlandı.
Başkonsoloslukta, Fransa'daki Türk vatandaşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Işıkhan, Fransa'da yaşayan Türklerin emeklilik, sağlık, iş ve vergi gibi konulardaki sorularını yanıtladı.
Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, "Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en kalbi selam ve muhabbetlerini siz kıymetli vatandaşlarımıza, kardeşlerimize iletmek istiyorum." dedi.
Işıkhan, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı sorunların farkında olduklarını belirterek, bu sorunlara çözüm üretmenin kendi çalışma alanları içinde olduğunu ifade etti.
Yurt dışında ikamet eden vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların ve ihtiyaçların belirlenmesi noktasında araştırmalar yaptıklarını ve projeler geliştirdiklerini dile getiren Işıkhan, "Esas önemli konu, sizin burada, şu an Fransa'da yaşadığınız farklı alanlardaki sorunlarınızı belirleyerek politika stratejilerini geliştirmek olacak, inşallah." ifadesini kullandı.
Işıkhan, eskiden bir bakanlığa belge göndermek ve cevap almanın uzun sürdüğüne dikkati çekerek, artık bunun değiştiğini ve bakanlığın tüm birimlerinin dijitalleşme sürecini başlattıklarını anlattı.
Bakan Işıkhan, "Artık elektronik ortamda her türlü soruya yanıt vermek durumundayız." diye konuştu.
Gurbetçilerin Almanya ve Fransa'ya 60'lı yıllarda göç ettiğine değinen Işıkhan, "Siz burada büyük bir süreçten geçtiniz. Zorluklar yaşadınız. Ama şimdi tek tek yaşadığınız sorunların sivil toplum bazında örgütlenerek dile getirilmesi ve çözümü noktasında, bence sizin şu an rolünüz çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Işıkhan, yurt dışından gelen vatandaşların Türkiye'de 2 yıl olan araç bulundurma süresinin 4 yıla çıkartıldığını hatırlattı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.