Dolar (USD)
35.21
Euro (EUR)
36.75
Gram Altın
2960.12
BIST 100
9626.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Fakıbaba'dan önemli uyarı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle zam yapanlara uyarıda bulunarak, "Fiyatları yüzde 1 bile arttırsalar görevlilerimizi başlarında bulacaklar" dedi.
Bakan Fakıbaba'dan önemli uyarı
13 May 2018 19:39:00
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle zam yapanlara uyarıda bulunarak, "Fiyatları yüzde 1 bile arttırsalar görevlilerimizi başlarında bulacaklar" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete geçen Bakanlığa bağlı Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'ne bağlı Biyoteknoloji Merkezi'nin açılışını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ramazan fırsatçılarını uyardı.

"En ufak duyumlarda gerekli şeyleri yapıyoruz"

Yaklaşan ramazan ayı nedeniyle fiyatlara zam yapma girişiminde olan fırsatçılara uyarılarda bulunan Bakan Fakıbaba, "Bizim 80 milyon insana karşı sorumluluğumuz var. Ramazan ayında yüzde 1 dahi olsa spekülatif amaçlı, ramazan geliyor insanların ihtiyacı artacak, ben bu fiyatı biraz arttırıp fazla kazanayım dedikleri an başlarında regülasyon görevlimizi görürler. Onun için en ufak duyumlarda gerekli şeyleri yapıyoruz. 13 bin şubede ve 2 AVM'de ucuz et satışı vardı, bugün itibarıyla 15 bin şubeye ve 3 AVM'ye yükseldi bu satışlar. Yine 29 TL kıyma, 31 TL kuşbaşı. Bizim burada amacımız kimseyle rekabet etmek olamaz. Piyasaya vermiş olduğumuz etin miktarı sadece yüzde 7-8 civarındadır. Dar gelirli kardeşlerimiz faydalansın. Ramazan mübarek gün bundan daha güzel bir şey olabilir mi" diye konuştu.

"Türkiye et ithal eden bir ülke değil, ihraç eden bir ülke haline gelecek"

Bazı çevrelerce eleştirilen saman ithalatı konusuna da açıklık getiren Bakan Fakıbaba, "Ben gıda tarım ve hayvancılığın dünya için önemli olduğunu, sadece Türkiye için değil baktığınızda 81 milyon nüfusumuz var, bu yıl 30 milyonun üzerinde inşallah 40 milyon turistimiz olacak. Bu insanları sağlıklı gıdalar ile buluşturmak bizim en önemli görevlerimizin başında gelmektedir. Ara sıra regülasyon görevlerimizi yapıyoruz. TMO ile Et ve Süt Kurumu ile TİGEM ile ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile yapıyoruz. Bazen saman ithal ediliyor deniliyor. Doğrudur saman ithal ediyoruz. Bizim normalde saman ihtiyacımız yok ama piyasada bazıları fiyatı yükselttiği zaman 10 milyon tondan 3 bin ton saman ithalatı yaptığımız zaman bakıyorsunuz ki piyasada fiyatlar düşmüş. Bunu başka ülkeler de yapıyor. Et ithalatında bizim bir yılda tüketmiş olduğumuz et tüketimi 1 milyon 350 bin ton. Biz 100 bin ton kadar et ithal ediyoruz. 250 bin düve projesini başlattık, 3 yılda tamamlanacak. 500 bin damızlık koyun projesi başladı. Bunlarla Türkiye et ithal eden bir ülke değil, ihraç eden bir ülke haline gelecek" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin