Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2979.26
BIST 100
9060.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan duyurdu! Özel deprem yasası yolda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekerek, bu konuda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
Bakan duyurdu! Özel deprem yasası yolda
09 Eylül 2023 00:04:23
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekerek, bu konuda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Kahramanmaraş Depremleri Kentsel Dönüşümü Hızlandırdı, İstanbul'da Deprem Güvenliği Önem Kazanıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremler, Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ivme kazandırdı. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar, artık binalarının depreme dayanıklı ve güvenli olmasına daha fazla önem veriyorlar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma, Açılış, Anahtar ve Tapu Teslim Töreni'nde AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile birlikte yer aldı. Burada, İstanbul'daki olası deprem riski ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkındaki soruları yanıtladı.

Bakanlık, Marmara Depremi gibi büyük bir felakete karşı hazırlıklarını artırırken, aynı zamanda rezerv alanları belirliyor ve ülke genelinde kentsel dönüşüm projelerine hız veriyor. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde binaların güvenli hale getirilmesi ve yeniden inşa edilmesi önemli bir hedef olarak belirtiliyor.

Bakan Mehmet Özhaseki, özel bir deprem yasasının hazırlık aşamasında olduğunu ve Deprem Şurası'nın Eylül ayında toplanacağını ifade etti. Ayrıca, özel deprem yasasının Meclis açıldıktan sonra ekim ayının başlarında çıkmasının beklendiğini vurguladı.

Bakan Özhaseki, göreve gelir gelmez Kahramanmaraş'taki depremlerin etkilediği bölgelerdeki çalışmalara devam ederken, İstanbul'daki deprem riskiyle ilgili de yoğun bir şekilde çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 39 ilçe başkanıyla da görüşmeler gerçekleştiriyor. İstanbul'da deprem güvenliği ve kentsel dönüşüm konularındaki bu çalışmalar, vatandaşların güvenliğini ve çevrelerinin daha sağlam hale getirilmesini amaçlıyor.

bakan-ozhaseki_ea7a0367779aebe72d2a845712a09dd5.jpg

Bakan Özhaseki, İmamoğlu ile görüştü

İstanbul'un 39 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Özhaseki, bunun siyaset üstü bir mesele olduğunu yineleyerek "Ben her İstanbul'a geldiğimde yaptığım toplantıda belediyelere 'Burada beni AK Partili değil devletin bir Bakanı olarak görün, yeterki hazırlık yapın, gelin ben size sonuna kadar destek vereceğim' diyorum. Bu işin siyaseti olmaz, sonu, hüsranı olur." dedi.

Partili partisiz bu süreci sürdürüyoruz

Bakan Mehmet Özhaseki şöyle devam etti:

Deprem gerçekliğinde yapılması gereken neyse, doğru adımları atmaya çalışıyoruz. Partili, partisiz bu süreci sürdürüyoruz. Çünkü deprem olduğunda hiç kimsenin ne partisine ne ırkına ne mezhebine ne de dinine bakıyor. Hepimizi alıp götürüyor. Çok da büyük bir acı oluşturuyor. Bize düşen bir an önce evlerimizi, konutlarımızı daha güvenli hale getirmek. Şehirlerimizi daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek ve depremin hasarından en az biçimde etkilenen şekilde, sağlıklı bir vaziyette çıkabilmek. Çabalarımız, gayretlerimiz hep bu yönde.

"Meclis açılmadan da yasa teklifini sunacağız"

İstanbul'la ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Bakan Özhaseki şunları kaydetti:

İstanbul'da defalarca toplantı yaptık. Gerek büyükşehir gerek ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızı toplantılara davet ettik. Onlar da bu toplantılara katıldı. Bizim açımızdan olay iyice açığa kavuştu. Haftaya kanun yapımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında toplanıp son halini vereceğiz ve Meclis açılmadan da yasa teklifini Meclis’e sunacağız.
Oradan çıkan sonuçla da hızlı bir biçimde İstanbul'umuzu inşallah daha güvenilir, daha yaşanabilir hale getireceğiz. Allah korusun. Deprem hiç olmaz inşallah, dileyelim öyle olur. Ama olduğunda da en az hasarla atlatmalıyız. Böyle bir çaba içerisindeyiz. Bunun da son aşamasına geldik. İnşallah bu işi de gerçekleştireceğiz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme