Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Arslan'dan flaş 'köprüde çift ücret' açıklaması

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çift taraflı ücret alınacağına dair iddiaları yalanladı: " Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir."
Bakan Arslan'dan flaş 'köprüde çift ücret' açıklaması
21 Ekim 2017 11:11:00
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çift taraflı ücret alınacağına dair iddiaları yalanladı: " Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir."

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çift taraflı ücret alınacağına dair açıklamalarda bulundu: "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde serbest geçiş yaptık. Trafik akışını kolaylaştırdık. Ters yönde TAK sistemi kurduk. Güvenlik amacıyla kurduk, 27-28 gün İstanbulluları biraz mağdur ettik. Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir."

Arslan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GEÇİŞLERİN GARANTİ ALTINDA KALACAĞI ÖNGÖRÜLÜYORDU"

Yavuz Sultan Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde yaklaşık 3 yıl içerisinde altta kalacağı 3 yıl içerisinde garanti rakamlarına ulaşacağı öngörülüyordu. Biz zaten başından beri ilk 3 yıl içinde garanti altında kalacağını ve ödeme yapacağımızı biliyorduk Avrasya Köprüsü için. Yavuz Sultan Selim'de garanti rakamı 137 bin. Şu an 80 binin üzerinde araç geçiyor. Fizibilite raporlarının üzerinde araç geçişi var. Osman Gazi Köprüsü'nde de geçen sene 15-16 bin olan rakam bu sene 21 bin civarında. Osman Gazi ve İzmir'e kadar olan yollarda hiç araç geçmezse bile ödeyeceğimiz garanti 730 milyon dolar. Şu an 21 bin araç geçiyor. Bursa-İzmir arasını da 2018'de bitireceğiz. 433 kilometrenin tamamı bittiğinde ilave bir trafik oluşacak. 2 veya 3 yıllık periyotlarda devam edecek. Bunlar başından beri öngördüğümüz şeyler. İşletme süresi dolduğunda bunlar bizim olacak.

BORÇ TÜRK TELEKOMUN DEĞİL

"Bahse konu borç kesinlikle Türk Telekom'un borcu değil. Borç Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip olan OTAŞ'a ait olan borç. Bu borcun Türk Telekom'un borcu değil. Türk Telekom'un işletme hakkı devredilmiştir. Türk Telekom'un 12 yılda devlete ödediği para 79 milyar liradır. Vergilerle birlikte 107 milyar lira ödenmiştir. Türk Telekom ekosistemin çok önemli bir parçası. Türk Telekom'un yaptığı her işlem SPK'nın denetiminde. Her seferinde bildirimde bulunmak zorunda. Türk Telekom'un şirketi yürütmek adına yaptığı 12.6 milyar liralık borçlanma var, hiçbir şekilde ödenmemesi söz konusu değil. Şirket çok yatırım yapıyor, çok büyüyor. Emsal şirketlere göre çok küçük bir borç.