Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Albayrak: 'Son yüzyılın en önemli genç nesli bu nesildir'

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Albayrak: 'Son yüzyılın en önemli genç nesli bu nesildir'
27 Eylül 2017 12:14:00
Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalarda bulundu.

NEŞAT GÜNDOĞDU /ANKARA

Açıklamadan satır aşkları şöyle.:

"Yerli Kaynak Kullanımı Artacak"

"Standart bir okulun yıllık enerji tüketimi 156 kv saat iken bu okul 26 kv saat tüketecek" diyen Albayrak, okulun yaklaşık 26 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Okula benzerlerine göre 1.5 kat daha fazla yapılan yatırımın kendisini 9.5 yılda amorti edeceğini söyleyen Albayrak şöyle konuştu: "Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve arıtma sistemlerini 3 yılda amorti edecwk bir yatırım bu. Türkiye'nin ekonomik büyümesi ile beraber enerji ihtiyacı da arttı. Yüksek enerji ithalatı önemli sorunlarımızdan biri... Enerji anlamında dışa bağımlılıktan kurtaracak atılımlara başladık. Milli Enerji ve Maden politikasıyla yerli kaynakların kullanımı artırılacak. Ülkemize yapılacak yatırımlarda teknoloji transferimiz önceliklidir."

"YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR"

Albayrak, "doğalgaz depolama ve son dönemde dünyada popüler olan LNG konusunda da yatırımlar yapıyoruz" diyerek şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemizi gelecekte mağdur etmeyecek şekilde geleceğe dönük yatırımları gerek doğalgaz gerek maden alanında arama faaliyetleri olarak yapıyoruz. Bu başarılar aslında Türkiye'yi enerji anlamında küresel bir konuma taşıyacak.

Enerji üretimleri teknolojisinde ülkemiz merkez haline gelecek. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz tarafından da ifade edilen bir eksiğimiz var yetişmiş insan iş gücü.. . Rekabet edebilir sanayi ve ekonomiye geçen bir sürecin arefesindeyiz. Enerji teknolojileri alanında dünyaya meydan okuyacak yeni genç el-Cezeri'lere ihtiyaç var."

"BU OKULLARIN İŞ GARANTİSİ VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hedef hep yukarısı" sözünü hatırlatan Albayrak şöyle konuştu: "Ekonomi ve ticaret batıdan doğuya doğru kayıyor. Bilgi teknolojilerine sahip olma dünya gücü olmayı belirliyor. Bilgi teknolojilerinde atacağımız her doğru adımla dünyadaki devleri geride bırakacak bir fırsat var. 12.yüzyılda el-Cezeri elliden fazla robot tasarlayarak bu alanın kurucusu olmuştur. Bizim bilim insanlarımız da büyük hedeflere katkı yapacaklardır. Bu okulda okuyanlara istihdam garantisi vererek lise sonrasından master ve doktoraya kadar her türlü desteği vereceğimize söz veriyoruz. Son yüz yılın en önemli genç nesli bu nesildir. Nükleer enerji, değişen ekosistem vb. tüm bunları doğru şekilde görüp Yerli ve Milli referansları kullanmalıyız. En iyisi olmak için elinizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacaksınız. Enerjinin her alanında daha yeni bölümler açacağız. "