Bağımlısı olduk kurtulamıyoruz!
Son yıllarda teknoloji ve internet bağımlısı insanların sayısı hızla artıyor. Sadece dijital dünyaya doğan çocuklar değil, her yaştan insan bağımlılık konusunda farklı sorunlar yaşıyor. Yeni teknoloji ve internet kültürü geliştirmek zorunda olduğumuzu anlamak için yeterince kaza yaşamadık Kullanıcılar teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yeni bir "uygulama" bekliyor gibi. Akıp giden Twitter, Facebook, Snapchat sayfaları ve anlık gelen bildirimler, WhatsApp ve benzeri uygulamalarda gruplardan gelen mesajlar ekran bağımlılığını artırıyor. Üstelik sadece telefon değil, tablet, dizüstü bilgisayar gibi bildirimlerin aktığı büyük ekranları yanından ayıramayan kullanıcılar da var. İşte bu bağımlılığı insanın tercihine bağlı seçeneklere dönüştürecek yani tedavi olmak isteyenleri bir araya toplayan organizasyonlar arkadaş grupları arasında ilgi görmeye başladı. Yaz aylarından önce zayıflamak isteyenlerin yerini teknoloji rejimi veya teknoji detoksu kampları alıyor. Artık yeni teknoloji ve internet kullanım kültürü geliştirmek şart.
SAĞLIK ALARM VERİYOR
Ekran kuşağının bağımlılıkları dışında gözleri çabuk bozuluyor, eklem ve omurga rahatsızlıkları artıyor. Boyun fıtığı ile ilgili sorun yaşayanların yaş oranları düşüyor ve sayıları artıyor. Sabah'ın haberine göre, -teknolojik cihazların erken yaşta uzun süreli kullanımına bağlı olarak yaşanan olayların sayısı hızla arttığı için ailelerin dikkatli olması gerekiyor. Telefonlar için ekstra pil depoları ile sırt çantalarının ağırlığı pek de küçümsenmeyecek ağırlığa sebep oluyor. Cihazların her birine "o gün ihtiyacım olabilir" mantığıyla yanında taşıyanları ciddi omurga rahatsızlıkları bekliyor.
YENİ TEKNOLOJİ KULLANIM KÜLTÜRÜ
Önce siz değişin, sonra çocuklarınızdan ve çevrenizden bekleyin!
Yemeklerde telefona bakma alışkanlığından kurtulmak için tüm aile bireyleri yemekte telefon kullanmasın.
Her fotoğrafı paylaşmak zorunda değilsiniz. Önce zamanın keyfini çıkarın.
Arkadaşlarınızın onayını almadan fotoğrafını paylaşmayın ve etiketlemeyin.
Hastaneler, okullar, toplu taşıma araçları gibi yerlerde asla yüksek sesle telefonda konuşmayın!
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.