Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2488.85
BIST 100
9559.52
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aziz Yıldırım yeniden başkan

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi.
Aziz Yıldırım yeniden başkan
04 Kasım 2013 12:53:00
Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında Aziz Yıldırım, 11. kez başkan oldu.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede, oy verme işleminin sona ermesinin ardından 23 sandıkta önce başkan adaylarının oyları sayıldı.

Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkan adaylarının oylarının sayımının tamamlanmasından sonra sonuçları açıkladı. Konuşmasına "Kazanan Fenerbahçe oldu, kazanan Aziz Yıldırım oldu" diye başlayan Küçük, daha sonra kongrede toplam 9 bin 380 oyun kullandığını, Aziz Yıldırım'ın 6 bin 821 oy, Mehmet Ali Aydınlar'ın 2 bin 383 oy aldığını, 176 oyun ise geçersiz sayıldığını kaydetti.

Yönetim kurulu aday listeleri için toplam 9 bin 370 oy kullanılırken, 184 oy geçersiz sayıldı. Yıldırım'ın listesi 6 bin 824, Aydınlar'ın listesi ise 2 bin 362 oy aldı.

Normal bir seçim kongresi yapmadık

Başkan seçildikten sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Aziz Yıldırım, "Kongre, Fenerbahçe'ye ihanet edenlerle, Fenerbahçe için hapse girenlerin, 'dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe' diyenlerin mücadelesiydi" dedi.

Kongrenin, "3 Temmuz" sürecinin hesaplaşması olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Burada normal seçim kongresi yapmadık. Olağanüstü kongredeki amaç 3 Temmuz'dan beri yaşadıklarımızın hesaplaşmasıydı. Kulüp içerisinde günlük yaşayanlarla gerçek Fenerbahçelilerin mücadelesiydi. Fenerbahçe'ye ihanet edenlerle, Fenerbahçe için hapse girenlerin, 'dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe' diyenlerin mücadelesiydi."

Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonundan örnek veren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011'de şampiyon olduğumuz zaman Fenerbahçe-Ankaragücü maçında Trabzonspor'a çalışanların karşı listede olduğu bir mücadele yaşadık bugün ve onlar utanmadan buraya geldiler. Onlar gerçek Fenerbahçeliyse bu listeye girmemeleri ve buralara gelmemeleri lazımdı. Onlar Fenerbahçeli değil, günlük yaşayan insanlardır. Biz Fenerbahçe için varız, Fenerbahçe'nin neferleriyiz. Çocuklarımıza, bizden sonra geleceklere bu Fenerbahçe'yi, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda teslim edeceğiz. Bunun dışında kimse bir şey beklemesin."

"Her branşta şampiyon olacağız"

Bu sezon sportif açıdan her branşta şampiyon olacaklarını iddia eden Yıldırım, "Bu yıl Türkiye'de her branşta şampiyon olacağız. Yarın çıkıp demesinler, 'bunlar yine şike yapacaklar' diye. Biz sporcularımızın, yöneticilerimizin, kongre üyelerimizin, taraftarlarımızın, basında bizi tutan 3-5 gazetecinin veya lehimizde yazanlarla beraber bunu tarih yazacak" diye konuştu.

En geniş katılımlı kongre

Aziz Yıldırım'ın, Mehmet Ali Aydınlar karşısında 6 bin 821 oyla kazandığı seçim, kulüp tarihinin en geniş katılımlı kongresi oldu.

Ülker Sports Arena'da iki gün süren Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, bugün başkanlık ve yönetim kurulu aday listelerinin seçimi yapıldı.

İki adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulda toplam 9 bin 380 oy kullanıldığı açıklanırken, bu rakam kulüp tarihine geçti.

Seçimde 2 bin 383 oy alan Mehmet Ali Aydınlar karşısında, yarışı 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım, 11. kongresinde en yüksek oya ulaştı. Aziz Yıldırım, seçim yarışına tek aday olarak girdiği 19-20 Mayıs 2012'deki olağan genel kurulda 5 bin 269 oy almıştı.

Bu arada, genel kurulda, sandıklarda sayım işlemi başladıktan sonra, Vefa Küçük'ün daveti üzerine kongre divan başkanlığı masasına giden iki başkan adayı burada çay içip bir süre oturduktan sonra, sayımı takip için kendi yönetim kurulu adaylarının yanlarına gittiler.

Sinirli tavırları dikkati çekti

Kongrede Aziz Yıldırım'ın kazanacağının belli olmasının ardından Aydınlar, yönetim kurulu listesinde yer alan adaylarla beraber oturduğu tribünden kalkarak, kongre divan başkanlığına gitti. Aydınlar, kongre divan kurulu başkanı Vefa Küçük ve kurul üyeleriyle tokalaşırken, yönetim kurulu listesindeki adaylar, Aziz Yıldırım'ın listesinde yer alan adaylarla kuçaklaşarak, onları tebrik etti.

Bu sırada Aydınlar, başkanlık divanı masasında beklerken, Aziz Yıldırım ile Aydınlar burada yeniden bir araya geldi. Sinirli olduğu görülen Aziz Yıldırım'ın Aydınlar'ın listesinde yer alan Hamdi Akın'a sert tepki gösterdiği gözlendi. Yıldırım'ın daha sonra yanındakilere "Bunlar Fenerbahçe'yi sattılar, Fenerbahçe'yi satanlar yönetime gelemezler" dediği duyuldu. İki başkan adayı tokalaşmazken, Mehmet Ali Aydınlar resmi sonuçlar açıklanmadan salondan ayrıldı.

Zaferini kutladı

Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkanlık oy sayımının tamamlanmasının ardından resmi sonuçları kürsüye gelerek açıkladı. Aziz Yıldırım'ın aldığı oyları önce eksik söyleyen Küçük, hemen düzelterek kazanan Yıldırım'ı kürsüye davet etti.

Üyelerin tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Yıldırım, konuşmasını yaptıktan sonra salonda Fenerbahçe marşı çalındı. Aziz Yıldırım, kendisine verilen atkıyı sallayarak, seçim zaferini kendisini destekleyenlerle beraber kutladı.

Aziz Yıldırım'ı destekleyen kongre üyeleri "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye tezahürat da yaptı.

Kongreden notlar

Mehmet Ali Aydınlar, tribünden kalkıp, yanındakilerle beraber kongre divan başkanlığına giderken, bazı kongre üyeleri yuhaladı. Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde yer alan adaylar ve kongre divan başkanı Vefa Küçük, hemen üyeleri uyararak, yuhalamamalarını istedi. Daha sonra üyeler, "Her zaman her yerde en büyük Fener" diye tezahürat yaptı. İki rakip yönetim kurulu birbirleriyle kuçaklaşırken, tribünde bulunan Aziz Yıldırım'ı destekleyen üyeler bu tabloyu alkışladılar.

İki başkan adayının başkanlık divanında bir araya geldiği buluşma sırasında basın mensupları görüntü almak için divan başkanlık platformuna çıkınca kongre divan kurulu başkanı Vefa Küçük, "Sayın basın mensupları platform sallanıyor, Fenerbahçe'yi kimse çökertemedi, çökerten siz olmayın sakın" diye espri yaptı.

Bu arada, seçim sonuçları açıklanmadan Yıldırım'ı destekleyen üyeler tribünde ayağa kalkıp, alkışlayarak "Aziz Yıldırım" diye tempo tuttu. Vefa Küçük, seçimin sonucunun açıklanmadığını belirterek, üyeleri uyardı.

11. kez başkan

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte girdiği 11. kongrede de başkan seçildi.

İlk kez 14-15 Şubat 1998'de seçilerek başkanlık görevine gelen Yıldırım, aradan geçen yaklaşık 16 yıllık sürede aday olduğu 11. kongrede de kolduğu bırakmadı.

Başkanlığı döneminde girdiği 11 kongrenin 7'sinde tek başına aday olan Yıldırım, karşısına rakip çıkan 4. kongreyi de kazandı. Yıldırım, 1998 ve 2000 yıllarındaki kongrelerde Vefa Küçük karşısında, 2009'daki seçimde Şadan Kalkavan karşısında seçim yarışlarını kazanmıştı.

En uzun süre başkanlık

Aziz Yıldırım, görev süresinin ilk yılında, kulüp tarihinde en uzun süre başkanlık görevini yürüten isim olacak.

Kulüpte 16 yıla yakın bir süredir başkanlık görevini sürdüren Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçetarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanına sahip Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakacak.

Yıldırım, kendi döneminde yeniden inşa ettirdiği Fenerbahçe Stadı'na adını verdikleri Şükrü Saracoğlu'nun 16 yıllık rekorununun sahibi olacak. Yıldırım, 2014 yılının 15 Şubat'ında, başkanlıkta 16. yılını dolduracak.

Bu kadar fark beklemiyordum

Yeniden seçilen yönetim kurulu üyesi Abdullah Kiğılı, harika bir gün yaşadıklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiğılı, başkan Aziz Yıldırım'ın yaklaşık 6 bin 800 oy aldığını belirterek, "Bu kadar büyük farkı beklemiyordum" dedi.

Kiğılı, kongreye yaklaşık 10 bin üyenin katıldığını kaydederek, "Bize atmayan 2 bin 300 kişi de Fenerbahçeli. Biz daha çok çalışacağız. Karşımızda muhalefet de olsa onlar bizim dostumuz. Onları da bu medenice hareketlerinden dolayı kutluyorum. Onlarla beraber el ele vereceğiz, yarınlarda daha iyi bir Fenerbahçe'yi meydana getirmek için elemizden ne gelirse çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeniden yönetime seçilen Şekip Mosturoğlu da herkesin Fenerbahçe'nin geleceği için oy kullandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sonuçta çıkan tablo 3 Temmuz sürecinden beri yaşadığımız olaylarda camiamızın, taraftarımızın olduğu gibi genel kurulumuzun da büyük bir destekle bizim arkamızda durduğu yönünde. Başkan bugün tahmin ediyorum seçildiği ilk günden bugüne en büyük oyu aldı, çok büyük de fark yaptı. Bu açıdan değerlendirdiğinizde manevi olarak da çok büyük anlamı var. İnşallah bu destek, bu davaya Fenebahçe camiası, ailesi sahip çıktığı sürece iyi şeyler Fenerbahçe için olacaktır."

Aydınlar'dan teşekkür

Başkan seçilemeyen Mehmet Ali Aydınlar yazılı açıklama yaptı.

Kendisine ve yönetim listesindeki arkadaşlarına oy verenlere teşekkür eden Aydınlar, şunları kaydetti:

"Bugün sadece Fenerbahçe camiası değil, tüm Türkiye bir seçimde nasıl davranılması gerektiğini, nezaket ve centilmenlik içerisinde nasıl davranılabileceğini yaşayarak gördü, takip etti, izledi. Ben ve arkadaşlarım, ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşunda bir seçimin nasıl yapılacağını, seçim çıtasının nasıl yükseltilebileceğini, demokratik bir seçimde mücadelenin nasıl verileceğini bütün güzellikleriyle tüm Türkiye'ye gösterdiğimizi düşünüyorum. Biz bugün Fenerbahçe sevdamızın ne denli büyük olduğunu, göreve geldiğimiz takdirde neleri başarabileceğimizi, herkese en açık şekilde anlattığımız inancındayız. Kongre üyeleri oylarıyla bu arzuyu tercih etmemiş olabilir. Buna da sonunda kadar saygı duyuyor ve yine de teşekkür ediyorum."

Fenerbahçe Kulübü'nde dostluğu, iç ve dış barışı sağlamak için başkan adayı olduğunu ifade eden Aydınlar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çok kısa bir süre önce girmem gerektiği inancıyla yer aldığım bu seçimde, bize destek veren, katkıda bulunan, öncelikle Fenerbahçe sevdalılarına, medya kuruluşlarına, sonra ekip arkadaşlarıma ve kampanyamız sırasında büyük çaba gösteren değerli arkadaşlarıma en içten saygılarımı sunuyorum."

Kutlamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım'ı kutladı.