Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2465.48
BIST 100
10682.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Azeri gazeteciden 'Suriyeli' olaylarına dair kritik uyarı

01 Temmuz 2024 18:53:56
​Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'den gelen tırlara yapılan saldırılar, bölgedeki gerginliği artırdı. Azeri gazeteci, bu saldırıların ardında ABD, İsrail, İngiliz ve Alman istihbarat elemanlarının bulunduğunu belirterek kritik uyarılarda bulundu.

Haber: Ebrar Ünaldı

Gazeteci, "Kürdistan projesi tıkır tıkır işliyor. Maalesef buna bizler de bilmeden destek verdik. Türkiye iç savaşa çekiliyor. Hem Suriye, hem Türkiye üzerinde İsrail'in 'vadedilen topraklarında' şimdilik Teröristan kurulması için bizi birbirimize düşürüyorlar." ifadeleriyle tehlikeye dikkat çekti.

Durumun ciddiyetini vurgulayan Azeri gazeteci, akıl ve mantıkla hareket edilmesi gerektiğini, hislerle hareket edilmesinin tüm taraflara kaybettireceğini belirtti. Türk-Arap savaşı senaryosunun bölgede ve dünyada Türkleri yalnızlaştıracağını ifade etti.

'Toprak kaybına sebep olabilir'

"Suriye'de, Irak'ta ve hatta Türkiye'nin güneydoğusunda toprak kaybına sebep olabilir. Aynı zamanda dünyadaki Türklerin kovulmasına da zemin hazırlayabilir. Irkçı adıyla Türkleri bitirme politikasını devreye sokacaklar." diyen gazeteci, bu tehlikeye karşı uyarılarda bulundu.

Türklerin barbar olarak gösterilmesinin, Afrika, Orta Doğu ve Turan projelerini de bitirebileceğine dikkat çeken gazeteci, akılla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. "Düşmana istediğini yapmaya izin vermeyin. Irkçılık ve faşistlik bize hayır getirmez. Devletimize ve Türk milletine güvenimiz sonsuzdur. Halk ve devlet aklı, içeride ve dışarıdaki tüm oyunları bozacak. Aksi takdirde ne Türkiye ne de Türk dünyası kalır." şeklinde konuştu.