Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2980.54
BIST 100
8912.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Azerbaycan'dan yeni Karabağ operasyonu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzeni yeniden kurmak için anti-terör operasyonunun başlatıldığını açıkladı.
Azerbaycan'dan yeni Karabağ operasyonu
19 Eylül 2023 12:39:01
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzeni yeniden kurmak için anti-terör operasyonunun başlatıldığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzeni yeniden tesis etmek hedefiyle terörle mücadele operasyonunun başlatıldığını ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonunu başlattığını duyurdu. Operasyonun amacı, Karabağ'da "anayasal yapıyı yeniden tesis etme" olarak belirtilirken, sivil nüfus ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığını, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiğini belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca, operasyon hakkında bilgi vermek amacıyla Rus Barış Gücü Komutanlığı'na ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimi'ne bilgi verildiğini açıkladı.

Operasyon sırasında, Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda bir karayolları devlet dairesine ait aracın tanksavar mayınıyla patlaması sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiği ve ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında başka bir mayının patlaması sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Azerbaycan hükümeti, bu olayları Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kasıtlı ve planlı terör politikasının bir parçası olarak gördüğünü ifade ederek, Ermenistan'ın 10 Kasım 2020 tarihli üçlü bildiriyi bölgede varlığını sürdürerek açıkça ihlal ettiğini vurguladı.

Detaylar geliyor...

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme