Dolar (USD)
34.42
Euro (EUR)
36.27
Gram Altın
2834.30
BIST 100
9389.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AYM TWİTTER İÇİN SEFERBER OLDU

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararına tepki göstererek,'Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu' dedi. Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ve 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.
AYM TWİTTER İÇİN SEFERBER OLDU
10 Nisan 2014 10:17:00
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararına tepki göstererek,'Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu' dedi. Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ve 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçimlere katılımın yüksek seviyede oluşunu "kazanım" olarak değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İleri demokrasiden maksat milletin iradesini sandığa yansıtmasıydı. Böylede oldu" dedi.

Paralel yapı da deşifre edilmeli

Sandığa müdahale girişimlerinin millet tarafından boşa çıkartıldığını ifade eden Gündoğdu, "Seçimler özgürlük ve kazanımların korunması yarışmasına dönüştü. Millet kazandı, seçimi yerel seçim havasından çıkaran küresel operasyoncular kaybetti. Küresel operasyonlardan medet umanlar, kendisine algı operasyonu can simidi yapmak isteyenler sandıktan çıkan sonuçla hayal kırıklığına uğradı. Millet sandıkta 'vesayetin paraleline de yatayına da dikeyine de taviz vermeyiz' dedi. Ortaya çıkan kayıt dışı siyaset ve kayıt irade kabul edilemez. Her türlü illegal yapının üzerine gidilmeli, paralel yapı da deşifre edilmeli. Millet ayrıca yetimlerin malına göz dikenlere yönelik ciddi bir adım da bekliyor. Bu adım da ivedi atılmalı" diye konuştu.

Önce vatandaşın hakkını gözetmeli

Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ise "Yasakları savunmuyoruz ama Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu. Bunu da kabullenemiyoruz" şeklinde değerlendiren Gündoğdu, "Twitter, YouTube, Facebook'un yasaklanmasına karşıyım ama birde gerçekler var. Özgürlük başkasının hayatına özgürlüğüne girdiği yerde biter. Basın yoluyla hakaret söz konusu olduğunda yargıya müracaat ediliyor. Ve hukuk devreye girerek hesap soruyor. Ama aynı durum sosyal ağlar söz konusu olduğunda hukuk işletilmiyor. Twitter diyor ki; "Ey Türkiye ben İngiltere'de, Fransa'da, Belçika'da, Almanya'da, Danimarka'da o vatandaşlara, o ülkeye tanıdığım hakkı size tanımam, burada ofis bile açmam. Sizin Hakimleriniz, Savcılarınızın müracaatını dikkate almam.' Bu anlama gelecek çıkışı yapıyor ve bunun önü açılıyor. Anayasa Mahkemesi önce bireysel başvuru hakkıyla vatandaşlarının hakkını gözetmesi gerekiyorken, Türkiye'yi dikkate almayan bir şirketin hakkını gözetiyorsa iki kere iki ne zaman dört edecek diye soruyorum" dedi.

Keyfiyet alanına sahip oldu

Twitter'ın AYM kararıyla başvurulara cevap vermemek gibi bir keyfiyet alanına da sahip olduğuna dikkat çeken Gündoğdu şunları söyledi: "Twitter, hukuk devleti ilkesi açısından vazgeçilmez konumundaki "mahkeme kararlarına uymak" yükümlülüğünü yerine getirmede direnç göstermek suretiyle, kişilik haklarına ve özel hayatın gizliliğine saldırı niteliğindeki eylemler ve bu eylemlerin failleri açısından hukuki, cezai ve mali sorumluluk riski oluşturmayan bir suç aleti olarak kullanılabileceğini de deklare etmiştir. Diğer taraftan, dünya genelinde etkin ve yoğun bir şekilde kullanılan sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türkiye'de temsilciliğinin bulunmaması, Türkiye hukuk sistemiyle ilişkilenmemiş olması üzerinden Türkiye'deki yargı organlarının kararlarına uymamak ya da idari kurumların yetki ve sorumlulukları doğrultusunda yaptıkları başvurulara cevap vermemek gibi bir keyfiyet alanına da sahip olmuştur."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin