Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.95
Gram Altın
2873.84
BIST 100
9916.51
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AYK ve rektör neden suskun!

Şehzadebaşında yükselen ve İstanbul’un tarihi dokusuna bir hançer gibi saplanan inşaat hakkında Anıtlar Yüksek Kurulu ve üniversitenin sessizliği kafaları karıştırdı.
AYK ve rektör neden suskun!
16 Nisan 2019 15:09:00
Şehzadebaşında yükselen ve İstanbul’un tarihi dokusuna bir hançer gibi saplanan inşaat hakkında Anıtlar Yüksek Kurulu ve üniversitenin sessizliği kafaları karıştırdı.

SÜLEYMAN KARAKULUK-İSTANBUL

İSTANBUL’un orta yeri olarak kabul edilen Şehzadebaşı’nda, İstanbul Üniversitesi’ne ait yeni bir binanın yükselmesi tepkiyle karşılanmıştı. Tarihi yarımadanın mimari dokusuna bir hançer gibi saplanan bu inşaat hakkında şimdiye kadar Anıtlar Yüksek Kurulu ve İstanbul Üniversitesi’nden herhangi bir açıklama gelmedi.

İstanbul’un orta yeri olarak bilinen Şehzadebaşı’nın ender fotolarından biri…

Milat, 9 Nisan 2019 tarihli nüshasında “Şehzadebaşı’nda aykırı bir inşaat” başlığı ile olayı kamuya böyle duyurmuştu.

Rektör neden suskun!

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın konuyla ilgili bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Vezneciler’de yükselen ve kimilerine göre otopark kimilerine göre Biyoloji Fakültesi inşaatı olduğu söylenen heyulanın, kutlu şehrin tarihi dokusuna uygun olmadığı gibi üniversitenin mimari yapısına da uymadığı belirtiliyor.

Anıtlar Yüksek Kurulu

İstanbul’un tarihi ve mimari dokusuna aykırı her inşaatta önplâna çıkmayı kendisine vazife edinen Anıtlar Yüksek Kurulu’nun, Vezneciler’de yükselen bu heyulaya nasıl izin verdiği ayrıca merak konusu. Kurul’un konuyla ilgili şimdiye kadar aydınlatıcı bilgi vermemesi de dikkatleri çekiyor.

Belediyeler de suskun

Öte yandan İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıd’taki kampüs bölgesinde yapımı devam eden heyulanın Ekin İnşaat tarafından yapıldığı biliniyor. Ekin İnşaatın sitesinde binanın Biyoloji Fakültesi olacağı belirtiliyor. Peki, İstanbul’un tarihi yapısına aykırı bu inşaata hangi belediye izin verdi?.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Fatih Belediyesi mi? Konuyla ilgili her iki belediyeden de tatmin edici açıklamalar bekleniyor.