Dolar (USD)
32.62
Euro (EUR)
35.37
Gram Altın
2505.64
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa’nın FETÖ sevdası bitmiyor

Toplumsal Bütünlük için Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMİSCO) Sözcüsü ve Eski Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz, 2016 yılında FETÖ aleyhine attığı bir twit dolayısıyla Zaman Gazetesi’nin eski muhabirlerinden Rıza Doğan’ın açtığı davada Strazburg polisinin takibatına maruz kalıyor.
Avrupa’nın FETÖ sevdası bitmiyor
16 Temmuz 2019 08:52:00
Toplumsal Bütünlük için Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMİSCO) Sözcüsü ve Eski Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz, 2016 yılında FETÖ aleyhine attığı bir twit dolayısıyla Zaman Gazetesi’nin eski muhabirlerinden Rıza Doğan’ın açtığı davada Strazburg polisinin takibatına maruz kalıyor.

KORAY TAŞDEMİR

Türkiye’ye yeri geldiğinde demokrasi ve temel insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa FETÖ’cülere kol kanat germeye devam ediyor. Terör örgütü FETÖ’cüleri takibata alması sınır dışı etmesi gereken Avrupalılar, bunu yerine FETÖ ile mücadele eden vatandaşlarımızı hedef alıyor. Yurt dışında FETÖ ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yapan Toplumsal Bütünlük için Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMİSCO) Sözcüsü ve Eski Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz de bu kimselerden biri. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bulunduğu sırada Strazburg’daki evine gelen polisler kendisine telefonla ulaşarak ifade vermesi gerektiğini söyledi. Polislerin Filiz’in ifadesini almak istemesinin nedeni ise 2016 yılında terör örgütü lideri Fetullah Gülen hakkında sosyal medyada yaptığı bir paylaşım üzerine Zaman Gazetesi muhabirlerinden Rıza Doğan’ın Filiz hakkında dava açması. Avrupa’daki FETÖ lobisi ve Avrupalıların FETÖ’ye yönelik destekleri konusunda bilgi veren Filiz, Avrupalılar FETÖ’cüleri mağdur olarak görüp Türkiye karşıtlıkları üzerinden bunları kullanmak istiyor” diyor.

Darbenin başarısızlığına üzülen bir Avrupa

Avrupalıların 15 Temmuz darbe girişimini ilk günden itibaren şüphe ile yaklaştıklarına değinen Filiz, “Özellikle darbe savuşturulduktan sonra verilen tepkilerden anlaşılacağı üzere zaten darbe başarılı olsaydı darbecilerle yola devam etmekte bir sakınca görmeyeceklerdi. Bir kısmının darbe başarılı olmadığı için üzüldüğünü de söyleyebiliriz” dedi. Filiz, “Burada Mısır’la bir pazarlık kurmak lazım” diyerek “Mısır’da darbeyi meşrulaştıran ve darbeci hükümeti de muhatap alan bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Yıllarca bazı değerleri savunduklarını iddia edenler bu darbe sürecinde tamamen bir samimiyet sürecini geçememiş oldular” diye konuştu.

Erdoğan düşmanlığından FETÖ’ye sahip çıkıyorlar

Filiz, Türkiye’den Avrupa’ya kaçan FETÖ’cülerin ve Avrupa’daki FETÖ’cü devlet görevlilerinin sığınma taleplerine Almanya, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere Avrupalıların olumlu cevap verdiklerini belirterek “Can Dündar bunlardan sadece biri ve pek çok insan daha var. Özellikle Zaman grubunda çalışanlar, mağdur gazeteci olarak görülüyorlar. Avrupa hükümetleri yine bazı değerleri öne sürerek temel insan hakları üzerinden giderek bu kimselerin suçsuz olduğuna Türkiye’de bir diktatörlük ya da totaliter bir rejimden kaçtıklarına ve bunların masum olduklarına inanarak bir yaklaşım gösteriyor. Burada İslamofobik ortamda Türkiye karşıtlığı ve Erdoğan düşmanlığına bunu bir koz olarak kullanmayı düşünüyorlar” dedi.

Türkiye’ye karşı tetikçilik görevi

Avrupa’daki FETÖ'cülerin lobi faaliyetlerine destek verildiğini önlerinin açıldığını kaydeden Filiz, “Avrupa FETÖ’yü kendisi için tehlike arz etmeyen bir yapı olarak görüyor ve bir terör örgütü olarak kabul etmiyor. Avrupa’nın menfaatlerine yarayacak bir örgüt olarak da koruyor. Birçok medya mensubu FETÖ’cü 15 Temmuz’dan sora da isim değiştirerek ya da müstear kullanarak yine medyanın içinde yer almaya devam etti. Bugün birçok medya kuruluşunda ya danışmanlar ya da yine yazmaya devam ediyorlar ve Türkiye’ye karşı tetikçilik görevini yapıyorlar” şeklinde konuştu.