Avrupalı KOBİ'lerin yüzde 75'i temiz enerjiye geçmek istiyor
Avrupalı küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dörtte üçü kendilerine destek verilmesi ve idari engellerin kaldırılması halinde temiz enerji dönüşümünden faydalanmak ve kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı olacak yenilenebilir enerji programlarına yatırım yapılmasını istiyor.
Fosil Yakıtların Ötesi (Beyond Fossil Fuels) tarafından yayımlanan ankete göre, Avrupalı KOBİ'lerin yarısından fazlası işlerini tehdit eden enerji faturalarının nedeninin ülkelerinin fosil yakıtlara bağımlılığından kaynaklandığını düşünüyor.
Özel sektördeki istihdamın üçte ikisini oluşturan KOBİ'lerin çoğunluğu işten çıkarma yapmamak için mücadele verdiklerini ancak artan enerji faturalarının kar ve üretkenlerini düşürdüğünü ifade ediyor.
Her dört işletmeden üçü, kendilerine destek verilmesi ve idari engellerin kaldırılması halinde enerji dönüşümünden faydalanmaya hazır olduklarını belirtirken, KOBİ'ler kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı olacak yenilenebilir enerji programlarına yatırım yapılmasını istiyor.
Fosil Yakıtların Ötesi Kampanyacısı Duygu Kutluay, ankete ilişkin değerlendirmesinde, istihdam yaratılmasına öncülük eden KOBİ'lerin Avrupa ekonomisinin can damarı olduğunu belirterek, "Bu işletmeler, değişken fosil yakıtlar nedeniyle yüksek enerji maliyetleri altında eziliyor. Bu anketten çıkan mesaj açık: KOBİ'ler yerel, yenilenebilir enerji projelerine önemli yatırımlar yapılmasını, kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı olacak destekler verilmesini ve idari engellerin kaldırılmasını istiyor. Böylece dayanıklılıklarını arttırarak işlerini canlandıracak çözümleri uygulamaya başlayabilirler." ifadelerini kullandı.
Avrupa zanaat ve KOBİ'ler birliği SMEUnited Genel Sekreteri Veronique Willems ise, artan enerji maliyetlerinin KOBİ'lerin hayatta kalması ve büyümesi için ciddi bir zorluk yarattığını kaydetti.
KOBİ'lerin birçoğunun Avrupa'nın sürdürülebilir bir ekonomiye geçişinde ön saflarda yer aldığını ve kendi yerel, yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirdiğini aktaran Willems, "Ancak çoğu zaman bürokratik engellerle karşılaşıyorlar. KOBİ'lerin enerji faturalarının düşürülmesi için İklim ve Enerji için Kurumsal Sözleşme kapsamında olduğu gibi tarafsız teknik yardım, net çözümler ve destek almaları çok önemli." değerlendirmesini yaptı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.