Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2423.86
BIST 100
9690.38
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa'da PKK mağduru aile çok

Kızını PKK'dan geri isteyen gurbetçi anne Maide Türemiş ''PKK'nın gerçek yüzünü deşifre edersek çocuklarımız kurtulur. Ben mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim'' dedi.
Avrupa'da PKK mağduru aile çok
29 Kasım 2021 08:36:05
Kızını PKK'dan geri isteyen gurbetçi anne Maide Türemiş ''PKK'nın gerçek yüzünü deşifre edersek çocuklarımız kurtulur. Ben mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim'' dedi.

ÖZLEM DOĞAN

Terör örgütü PKK’nın yaptığı hain terör eylemleri dolayısıyla birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, asker ve polisimiz şehit oldu. Terör örgütü kandırdığı ya da zorla dağa kaçırdığı Kürt gençlerinin de hayatını bitirdi, ölüme sürdü, ailelerini perişan etti. İşte bu zulme dur diyen Hacire Ana, PKK’nın sözcüsü HDP’ye başkaldırarak Diyarbakır İl Binası önünde büyük bir eylem başlattı. Ardından birçok aile ‘Diyarbakır Anneleri’ olarak tarihe geçen bir direnişle PKK ve HDP’den evlatlarını geri istiyor ve direnişini sürdürüyor. Bu cesur ve dik duruşa Almanya’dan Maide Ana da katıldı. Berlin’de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kızı Nilüfer için PKK’ya meydan okuyan ve kızını geri isteyen Maide Türemiş Milat’a konuştu.

‘Ezidi miyiz’ diye sormaya başladı

Almanya’ya gelen mültecilerle tanışan kızının onlar için bir şeyler yapmak istediğini ifade eden Maide Türemiş, “Nilüfer çok vicdanlıdır. Hayat hikayelerini dinlediği mültecilere yardım etmek istiyordu. Aralarında Araplar, Kürtler ve Ezidiler bulunuyordu. Bir süre sonra Nilüfer; “Anne biz Ezidi olabilir miyiz” diye sormaya başladı. Ben de Ezidi olmadığımızı söyledim. Biz Kürt’üz, kızımın babası Alevi. PKK’lılar, en az Kürtler kadar Alevilerle de daha çok ilgileniyor” dedi.

Resmen hipnotize olmuş gibiydi

Kızının sözde Kürt kültürü adı altında PKK faaliyeti yapan derneklerden birinde folklor kursuna gittiğini kaydeden Türemiş, “Bu kursla birlikte farklı söylemler kullanmaya başladı. Biz buralardan zorla da olsa ayağını kestik ama onlarla gizli gizli görüşmeye devam ediyordu. 18 yaşına girmeyi dört gözle bekliyordu. Resmen hipnotize olmuş gibiydi. O derneklere gitmemesi için ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde ikna edemedim. PKK’nın düzenlediği protestolarda kızımı takip ediyordum, kafasını bulandırdılar. 2019 yılında 19 yaşındayken ‘okula gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı. Bir daha da geri dönmedi” diye konuştu.

ALM_836a2f80021f1e0dab3265a1c406c8a4.JPG

Sözde Kürt dernekleri PKK’ya çalışıyor

PKK’lılar tarafından kandırılan kızının kendisini iki ay sonra aradığını vurgulayan Türemiş, “PKK’nın Avrupa’daki eğitim kampına katıldığını biliyorum. Eve geri dönmesini istediğim videolarımı görmüş. Onu neden Türk medyasına verdiğimi sordu. ‘O zaman Alman medyasına vereyim’ dedim, cevap vermedi. Zaten bir daha da aramadı. Avrupa’da Kürt kültürü adı altındaki derneklerin hepsi PKK’ya çalışıyor. Orada devletlerden para alıyorlar. Kurdukları sözde kadın sığınma evlerinde kadınlara militanlık eğitimi veriyorlar. Çok organizeler, o yüzden de gittikçe büyüyorlar” ifadelerini kullandı.

PKK yandaşları sürekli rahatsız ediyor

PKK yandaşlarının kendisini gece gündüz arayıp rahatsız ettiğini söyleyen Türemiş şöyle konuştu:

“Kızımla görüşmeyeli yakında iki yıl olacak. Almanya’da çocukları PKK tarafından kandırılan birçok aile var ve bu PKK’lı derneklere gidip çocuklarını geri istiyorlar. Derneğin sorumluları ‘Polise gitmeyin, çocuklarınız gelecek’ diyor ama çocuklar dönmüyorlar. Zaman geçip yeniden sorunca da ‘Çocuğunuzu Kandil’e yolladık, ısrar ederseniz ölüsünü alırsınız’ diyorlar.

e1_906fa4d8163f6bb488c008991d00e4f1.JPG

PKK deşifre edilirse çocuklar kurtulur

PKK’nın gerçek yüzünü deşifre etmeden çocukların kurtarılamayacağını belirten Türemiş, “Maalesef aileler bunu idrak edemiyor. Ben geri adım atmayacağım. Çocuğumu canlı istiyorum. Beni korkutamazlar. Ailelere oturma eylemini çok kere teklif ettim ama çocuklarının başına bir şey gelebilir endişesiyle çekiniyorlar” şeklinde konuştu.

Mücadelem asla bitmeyecek

PKK’dan çok fazla tehdit aldığını ifade eden Türemiş sözlerini şöyle noktaladı:

“Alman polisine başvurdum, hiçbir şey yapmadılar. PKK da ‘Benim kızım burada, yanımda demezsen seni öldürürüz’ diye tehdit etti. Benim canımın hiçbir önemi yok, kızımın hayatı söz konusu. Çocuğum ya gelecek ya gelecek. Mücadelem asla bitmeyecek. Kızım gelse bile evladı PKK tarafından kandırılan, yardıma ihtiyacı olan diğer ailelerin yanında olacağım. Bazen bir örnek lazım. Bu minvalde Hacire Anne; Diyarbakır Anneleri bir başlangıç oldu.”