Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.84
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa ve Kandil de 'Barış' dedi

Öcalan'ın mektubuna Avrupa ve Kandil'den yanıt geldi. Kandil çözüm süreci için olumlu irade beyan ederken, Avrupa kanadı ise "çözüme hazırız" mesajını gönderdi. PKK rehin aldığı kamu görevlilerinin görüntülerini yayınladı.
Avrupa ve Kandil de 'Barış' dedi
05 Mart 2013 07:00:00
Öcalan'ın mektubuna Avrupa ve Kandil'den yanıt geldi. Kandil çözüm süreci için olumlu irade beyan ederken, Avrupa kanadı ise "çözüme hazırız" mesajını gönderdi. PKK rehin aldığı kamu görevlilerinin görüntülerini yayınladı.

FERHAT AÇIL

Büyük kararlıkla başlatılan çözüm süreci için Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyeti, Öcalan'ın mektuplarını Kandil ve Avrupa'ya ulaştırdı. İmralı'ya giden heyette yer alan Pervin Buldan, Brüksel'de PKK'nın yetkilileriyle görüştü. BDP-DTK heyeti ise Kuzey Irak'ta Murat Karayılan ile görüştü. Hem Avrupa hem de Kandil Öcalan'ın çağrısına olumlu yanıt verdi.

Kandil: Çözüm olsun, barış olsun

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP-DTK heyeti Kandil'de örgütün beyin takımı Murat Karayılan, Sabri Ok, Duran Kalkan ve diğer yöneticiler ile Öcalan'ın gönderdiği mektubu geniş kapsamlı değerlendirdi. Kandil, Öcalan'ın mesajına destek verdi. Çözüm ve barış istediklerini heyete bildirdi. Kandil'in şu mesajları verdi: "Çözüm ve barış istiyoruz. Söylediğimiz tek şey evet barış olsun, çözüm olsun, kardeşçe yaşam olsun ama bunlar özgürlük temelinde olsun."

"Umutlarımız arttı"

Kandil'de PKK ile görüşmesinden sonra Erbil'de düzenlenen basın toplantısında konuşan DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, barışa dair umutlarının güçlendiğini ifade etmişti. Tuğluk, "PKK yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdik. Biz bu görüşmeyi son derce önemli ve anlamlı buluyoruz. Biz Öcalan'ın başlattığı bu sürecin arkasında olduğumuzu, Öcalan'ı desteklediğimizi söyledik ve her zaman arkasında duracağımızı ifade ettik. Kandil'in de barış iradesini, bir çözüm iradesini görmekten son derece memnunuz" yorumunda bulunmuştu.

Avrupa: Çözüme hazırız

Kandil'in ardından Avrupa kanadı da Öcalan'a mesaj gönderdi. 10 gün içerisinde örgüt yöneticileri gibi mektuba yanıt verecek olan Avrupa kanadı "Çözüme hazır" oldukları mesajını gönderdi. Türkiye'ye dönen Pervin Buldan'aBrüksel'de yapılan görüşmede muhatapların olumlu yanıt verdiği bildirildi.

Dik durun, destek verin

PKK'ya yakınlığıyla bilinen FıratNews haber ajansı PKK'nın elinde esir olan kamu görevlilerinin görüntülerini yayınladı. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışınak da kamu görevlilerin 10 gün içerisinde serbest bırakılacağını söylemişti. Bu mesajın ardından ise PKK kaçırdığı asker ve kamu görevlilerinin görüntülerini yayınladı. Rehin asker ve kamu görevlileri ailelerine "Dik durun, sürece destek verin" mesajını gönderdi.