Dolar (USD)
34.42
Euro (EUR)
36.27
Gram Altın
2834.30
BIST 100
9389.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa Türk düşmanlığında birleşti

Brexit ile parçalanmanın eşiğine gelen AB, Türk ve İslam düşmanlığı ile birliğini muhafazaya çalışıyor. Hollandalı parlamenter Kata Piri ilişkilerin kesilmesini isterken, Komisyon oyalama taktiği uyguluyor.
Avrupa Türk düşmanlığında birleşti
14 Mart 2019 09:12:00
Brexit ile parçalanmanın eşiğine gelen AB, Türk ve İslam düşmanlığı ile birliğini muhafazaya çalışıyor. Hollandalı parlamenter Kata Piri ilişkilerin kesilmesini isterken, Komisyon oyalama taktiği uyguluyor.

İsmail Zelvi

Brexit ve ABD’nin baskılarıyla dağılma aşamasına gelen AB, birliğini korumak için Türk ve İslam düşmanlığına sarıldı.

İngiltere’nin AB’den anlaşmasız olarak ayrılacağı sürece girildiğini belirten TAVAK Başkanı, Prof. Dr. Faruk Şen, Brüksel ve Stratburg’ta Türkiye-AB ilişkilerinin askıya alınması konusunun gündemi belirlediğini söyledi.

Hollandalı parlamenter olarak Kati Piri’nin hazırladığı raporda, Türkiye-AB ilişkilerinin askıya alınmasını istediğini vurgulayan Şen, “ Avrupa Halk Partisi bunu bir fırsat görerek bir değişiklik yapıp Türkiye ile olan ilişkilerin kesilmesini isteyecek. Komisyon ise bu konuda ilişkilerin kesilmemesi konusunda kararlı. Türkiye’yi oyalama politikasına devam etmek istiyorlar.” Dedi.

TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ASKIYA ALMALI

Prof Şen, “Avrupa Birliği’ndeki son gelişmeler artık 2-3 veya 4 halkadan oluşacak ve bir Avrupa Birliği’ne giderken Avrupa Parlamentosu ve Komisyonu Türkiye’yi oyalama politikasına devam ediyor. Bugün AB-Türkiye ilişkileri askıya alınmadan Türkiye’nin bunu askıya alması çok akılcı bir yaklaşım olur.” Şeklinde konuştu.

KARARLI TUTUM

Neredeyse dağılma sürecine girecek olan Avrupa Birliği’nde Macaristan, Romanya, Bulgaristan’ın nasıl bu birlikten ayrılması gerekir konuları tartışılırken Türkiye’nin artık böyle bir birlikten apayrı bir anlaşma yapması şart. Türkiye bu oyuna daha fazla evet dememeli.

ALMAN-FRANSIZ PARLAMENTOSU

Avrupa Birliği’nin Alman Parlamentosu Başkanı Wolfgagn Schauble’nin önerdiği Fransa ve almanya arasındaki ortak parlamento ile yeni arayışlara girdiğini belirten Prof.Şen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fransızlar bu konuya evet dediler ve en kısa zamanda bu toplantının olması kararlaştırıldı. Buna göre Alman ve Fransız parlamentolarından ellişer kişilik grup yılda en az iki kere bir araya gelip Fransa ve Almanya sınırı arasındaki belirli yapısal değişikliklere karar verirken ekonomi, sosyal yaşam ve diğer konularda da ortak bir görüş oluşturmayı planlıyorlar. Fransa ve Almanya, Avrupa ordusundan sonra böyle bir karar alınmasının en büyük nedeni bu iki ülkenin Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve belirli ölçüde İtalya’daki gelişmeler nedeniyle Avrupa Birliği’ne olan güvencesinin kaybolmasından kaynaklanıyor.” Şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin