Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2489.71
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

''Avrupa mültecilerle ilgili verdiği sözleri yerine getirmeli''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “AB’nin mülteciler için vaat ettiği paranın yarısını ancak alabildik. Hatta çok daha büyük meblağlarda harcamalar yaptık. Bu işin çözümü para değil, Avrupa’nın müsebbibi olduğu bu savaşı bitirmesidir” dedi.
''Avrupa mültecilerle ilgili verdiği sözleri yerine getirmeli''
18 Mart 2020 00:02:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “AB’nin mülteciler için vaat ettiği paranın yarısını ancak alabildik. Hatta çok daha büyük meblağlarda harcamalar yaptık. Bu işin çözümü para değil, Avrupa’nın müsebbibi olduğu bu savaşı bitirmesidir” dedi.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Yunanistan’ın Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere yönelik insanlık dışı uygulamalarını, Avrupa’nın tavrını, Almanya’nın 1500 göçmen çocuğu ülkeye alma kararını Milat’a değerlendirdi. Yunanistan’ın ve Avrupa’nın mülteci politikasına tepki gösteren Usta, “İnsan hayatını hiçe sayıyorlar. Adeta Nazi Almanya’sının Yahudilere yapmış olduğu zulüm yeniden gündeme geldi. Avrupa Yunanistan’ın zulmüne ortak ve işbirlikçi durumda” dedi.

Türkiye görevini yaptı

2011 yılından beri Suriye’de dünyanın görmezden geldiği bir savaşın yaşandığına dikkat çeken Leyla Şahin Usta, Türkiye’nin insan hayatını ilk sırada tuttuğunu dile getirdi. Türkiye sınırında 1 milyon mültecinin yığıldığını aktaran Usta, “Suriyeliler bu işin sebebi olan insanlar değil, mağduru olan insanlar. Bu işin müsebbibi Avrupa, Amerika, Rusya, Çin gibi ülkeler. Biz bugüne kadar insani olarak görevimizi yaptık. Ama Avrupa’nın görmezden geldiği bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Suriye’de ki savaş körüklendiği sürece bu göç ve mülteci akımı bitmeyecek. Bu noktada ‘Artık bu dramı görmek zorundasınız. Bu sorunun müsebbibi sizsiniz, çözüm bulmak zorundasınız’ diyerek açık kapı politikasını uygulamak durumunda kaldık ve gönüllü gitmek isteyenleri durdurmuyoruz dedik” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Ankara Temsilcimiz Neşat Gündoğdu’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Yunan zulmüne ortak

Yunanistan’ın insan hayatını hiçe saydığını dile getiren Usta, “Adeta Nazi Almanya’sının Yahudilere yapmış olduğu zulüm yeniden gündeme geldi. Yaşananları akıl, mantık ve vicdanla açıklamak mümkün değil. Türkiye olarak Yunanistan’a geçiş yapmak isteyen göçmenlere sıcak yemek, çocuk bezi, mama ve battaniye yardımı yapıyoruz. Maalesef Yunan güvenlik güçleri göçmenlere ateş açıyor, insanları öldürüyor, gaz bombaları atıyor ve işkence yapıyor. Yapılan muamele uluslararası hukuka sığmıyor. Yunanistan’ın arkasında ona destek veren bir güç var. Avrupa bu zulme ortak ve işbirlikçi durumda” dedi.

Özgürlükler kısıtlanamaz

Geçtiğimiz hafta Suriyeli STK’larla bir araya geldiklerini aktaran Usta, yıllardır ülkemizde bulunan insanların tek isteğinin ülkelerine dönmek olduğunu söyledi. Suriye’ye dönmek isteyen parçalanmış ailelerin savaşta kaybettiklerini bulmak istediğini ifade eden Usta, Avrupa’ya geçmek isteyenlerin sadece Suriyeli değil, İran’dan, Afganistan’dan, Pakistan’dan gelen göçmenlerin de olduğunun bilgisini verdi. Usta, “Bu insanların seyahat özgürlüğünü kimse kısıtlayamaz. Bu ailelerin birleşme hakkını kimse kısıtlayamaz veya engelleyemez. Biz bunun derdindeyiz” diye konuştu.

Herkesin elini taşın altına koymalı

Türkiye’nin sınırlarını açarak mülteciler üzerinden Avrupa’ya şantaj yaptığına yönelik suçlamalara tepki gösteren Usta, kimsenin zorla gönderilmediğine dikkat çekti. AB’nin mülteciler için vaat ettiği paranın yarısını verdiğini dile getiren Usta, “Türkiye çok daha büyük meblağlarda harcamalar yaptı. Bu işin çözümü para değil. Bizim derdimiz Avrupa’nın müsebbibi olduğu bu savaşın gerçek yüzünü görmesi ve bu işi bitirmesidir. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz kimseyi zorla göndermiyoruz. İşin aslını herkes biliyor ve bu oyuna kimse gelmeyecektir. Avrupa sadece kendini düşünen bir medeniyet haline gelmiş durumda. Mehmet Akif Ersoy’un ‘Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ diyerek tarif ettiği tanımlamaya uyuyor aslında” diye konuştu.

Kayıp 100 bin çocuk nerede?

Almanya’nın Yunanistan’dan 1500 göçmen çocuğunu ülkeye alma kararını değerlendiren Usta, “Avrupa’da 100 binden fazla çocuğun kayıp olduğunu aktardı. “Önce bu çocukların nerede olduğunu açıklasınlar” diyen Usta, “Almanya’nın 1500 çocuğu ülkeye alma kararıyla hedefleri var. Avrupa toplumu, Almanya’da dâhil yaşlı bir toplum. Genç nüfusları yok. Bu gidişle yok olmaya mahkûmlar. Sadece iş gücü olarak değil, kendi toplumlarının devamı açısından ve genç nüfusa ihtiyaç olduğunu bildikleri için arka planda yeni bir genç nesil, temiz bir ırk yaratma çabası içindeler. O çocukları kendi istedikleri şekilde yetiştirecekler, muhtemelen vatandaş yapacaklar, dinleri ve zihniyetleri ile oynayabilecekler. Başka türlü sadece 1500 göçmen çocuğu istiyorum demenin izahı mümkün değil. Ben bu teklif geldiğinde inanılmaz bir dehşete kapıldım” ifadelerini kullandı.