Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.22
Gram Altın
2936.52
BIST 100
9829.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa Ligi'ne Türk gecesi!

Yeni lig etaplı ilk defa düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi ağırlarken Beşiktaş, Ajax deplasmanına karşı karşıya geliyor.
Avrupa Ligi'ne Türk gecesi!
26 Eylül 2024 12:40:20
Yeni lig etaplı ilk defa düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi ağırlarken Beşiktaş, Ajax deplasmanına karşı karşıya geliyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş, 3 puan için sahaya çıkıyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk edecek. Karşılaşma TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Kadıköy'de saat 19.45'te başlayacak müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek.

Bastien'in yardımcılıklarını aynı ülke federasyonundan Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yapacak. Karşılaşmada Mathieu Vernice ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımını geçen sarı-lacivertliler, 3. turda ise Fransa'nın Lille ekibine elenince yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Trendyol Süper Lig'e ise ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle başlayan Fenerbahçe, son maçta ezeli rakibi Galatasaray'a evinde 3-1 mağlup olarak taraftarının tepkisini çekmişti.

Sarı-lacivertliler, Belçikalı rakibiyle geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde de karşı karşıya gelmişti. Son 16 turunda Union Saint-Gilloise ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşında iç sahada 1-0 mağlup olsa da çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

Fenerbahçe - Saınt-Gılloise maçının muhtemel 11'leri

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Szymannski, İrfan Can, Tadic, En-Nesyri

Union Saint-Gilloise: Moris, Mac Allister, Burgess, Machida, Montes, Vanhoutte, Sadiki, Rasmussen, Terho, Rodriguez, Ivanovic

Beşiktaş Ajax deplasmanında

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Hollanda ekibi Ajax'a konuk olacak. Karşılaşma TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Amsterdam kentindeki Johan Cruijff ArenA'da oynanacak karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak. Müsabakayı İngiliz hakem John Brooks yönetecek.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa Ligi play-off turunda oynama hakkı elde eden Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano'yu 3-3 ve 5-1'lik skorlarla saf dışı bıraktı ve format değişikliğine gidilen "Kupa 2"de adını 36 takımın yer aldığı lig etabına yazdırmayı başardı.

Ajax ise 2023-2024'te Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) 5. sırada bitirdi. Avrupa Ligi'ndeki mücadelesine ikinci eleme turundan başlayan Amsterdam temsilcisi, sırasıyla Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia'yı eleyerek lig etabında mücadele etme hakkı kazandı.

Ajax - Beşiktaş maçının muhtemel 11'leri

Ajax: Pasveer, Rensch, Hato, Ahmetcan, Sutalo, Henderson, Taylor, Godts, Jim, Traore, Weghorst

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Felix, Masuaku, Rasihca, Al Musrati, Gedson, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy, Immobile