Avrupa Konseyi'nde Almanya'ya ırkçılık suçlaması
Avrupa Konseyi Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığıyla Mücadele Komisyonu (ECRI) Salı günü Strasbourg'da Almanya'ya ilişkin yeni raporunu açıkladı. Raporda, 2014 yılında Almanya'ya yönelik tavsiyelerin hayata geçirilip geçirilmediği inceleniyor.
ECRI raporunda Almanya'da nefret suçlarına ilişkin istatistiklerin kapsamının yeterince geniş tutulmamasını eleştirdi. ECRI 2014 yılındaki raporda da, mağdurlar ile üçüncü kişiler tarafından "ırkçı, yabancı düşmanı, homofobik veya transfobik" olarak algılanan bütün saldırıların "nefret suçu" kapsamında değerlendirilmesini istemişti. Ancak ECRI'nin son raporunda da, Almanya'da "nefret suçlarının aşırı derecede kısıtlı bir tanımınının" olduğu ifade edildi. ECRI, bir kişiye sadece siyasi görüşü, milliyeti, ten rengi, dini veya cinsel yönelimleri nedeniyle düzenlenen saldırıların nefret suçu kapsamında değerlendirilmesini yeterli bulmuyor. Almanya'daki uygulamaya göre, polis mağdurun saldırıyı nasıl algıladığını değil, failin hangi nedenle saldırıda bulunduğunu dikkate alıyor.
ECRI raporunda, Almanya'da polis ve hükümetin konuya ilişkin olumlu adımlar atmasına rağmen, gereken uygulamanın tam olarak hayata geçirilmediğinden duyulan üzüntü dile getirildi. Raporda, tanımın kapsamının dar tutulması nedeniyle ilgili kurumlar tarafından kayıtlara geçirilen nefret suçları ile sivil toplum kuruluşları tarafından tutulan istatistikler arasında büyük fark bulunmasının "şaşırtıcı" olmadığı belirtildi.
12'nci ek protokol
Raporda ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ek olarak 2000 yılında imzaya açılan 12'nci protokolün Almanya tarafından hala onaylanmamış olması da eleştiriliyor. Almanya protokolü imzalamış olmasına rağmen henüz onaylamadı. Ek protokol, kamu personelinde ayrımcılık yapmasını yasaklıyor.
Raporun açıklanmasının ardından Almanya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ek protokol onaylanmadan önce bunun Alman hukukunu nasıl etkileyeceğinin incelendiği belirtildi. Bu nedenle de, diğer ülkelerin ek protokolü nasıl uygulamaya geçirdiğinin araştırıldığı kaydedildi. BASNEWS
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.