Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa futbolunda Messi dönemi resmen bitti

Avrupa futbolunda resmen bir devrin sonu kapandı. Arjantinli yıldız Lionel Messi, Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi Inter Miami ile resmi olarak anlaştı.
Avrupa futbolunda Messi dönemi resmen bitti
17 Temmuz 2023 14:07:07
Avrupa futbolunda resmen bir devrin sonu kapandı. Arjantinli yıldız Lionel Messi, Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi Inter Miami ile resmi olarak anlaştı.

Inter Miami Kulübü, futbol dünyasının efsanevi ismi 36 yaşındaki Lionel Messi'yi kadrosuna kattığını duyurdu.

Arjantinli yıldız futbolcu, 2025 yılına kadar Inter Miami formasıyla sahada olacak. Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi, bu önemli transferin heyecanını Florida eyaletinde yer alan Fort Lauderdale kentindeki DRV PNK Stadyumu'nda muhteşem bir etkinlikle kutladı.

Etkinliğe, Inter Miami'nin sahipleri olan Jorge Mas, Jose R. Mas ve futbolun efsane isimlerinden David Beckham da katılım gösterdi.

messi-kimdir1_c7244c1042a84687744450197cc7e8c2.jpg

Messi kimdir?

Lionel Messi, Arjantinli profesyonel futbolcu olarak dünyanın en tanınmış ve saygın isimlerinden biridir. 24 Haziran 1987 tarihinde Arjantin'in Rosario şehrinde doğan Messi, futbola yerel takımlarda amatör olarak başlamıştır. Ancak daha küçük yaşlardayken yeteneği fark edilmiş ve FC Barcelona'nın genç takımına transfer edilmiştir.

Messi, Barcelona'nın altyapısında yetişerek 2004 yılında A takıma yükselmiştir. Barcelona formasıyla inanılmaz bir kariyer geçirmiştir. İnanılmaz çalımları, hızı, top kontrolü ve etkileyici şutları ile futbol dünyasının en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir. Kariyeri boyunca sayısız ödül ve rekor elde etmiştir.

Barcelona'da geçirdiği dönemde, takımıyla 10 La Liga şampiyonluğu, 7 Copa del Rey zaferi ve 4 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası kazanmıştır. Bunların yanı sıra birçok bireysel ödül kazanmıştır; 6 kez Altın Top ödülünü alarak bu alanda rekor sahibidir.

Ayrıca, Arjantin Milli Takımı ile de önemli başarılar yaşamıştır. 2005 yılında milli formayla çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu olmuştur. 2021 yılında Copa America'yı kazanarak Arjantin ile büyük bir turnuva zaferi yaşamış ve milli takımdaki birinciliğini elde etmiştir.

2021 yılında Barcelona ile mali sıkıntılar nedeniyle yollarını ayırmak zorunda kalan Messi, Paris Saint-Germain (PSG) takımına transfer olmuştur.

Lionel Messi, futbol dünyasında "El Clasico" olarak bilinen Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabetin de önemli bir figürüdür ve futbol tarihindeki en büyük oyunculardan biri olarak anılmaktadır. Messi, sahadaki yetenekleri ve alçakgönüllü kişiliği ile futbolseverlerin kalbinde özel bir yere sahiptir.