Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Av sezonu açıldı! Balık haline palamut bereketi yağdı

Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali'nde, av sezonunun açılmasıyla yaşanan palamut bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor.
Av sezonu açıldı! Balık haline palamut bereketi yağdı
02 Eylül 2024 08:35:09
Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali'nde, av sezonunun açılmasıyla yaşanan palamut bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, bu yıl bol miktarda palamut yakalayarak yüzlerini güldürüyor.

Gürpınar Balık Hali'ne gelen balıkçılar, sezonun ilk balıklarını satmak için büyük bir hareketlilik yarattı. Alıcılar, kasalarla getirilen balıkları mezat usulü satın almak için kıyasıya bir yarışa girdi.

Balıkçılar, ağlarda en çok palamut ve sardalya yakaladıklarını belirtti. Palamut, av sezonunun başında halde en çok satılan balıklardan biri oldu. Halde palamudun çifti ortalama 150 liradan, sardalyanın kasası 500-700 lira, hamsinin kasası 1500-2000 lira, tekirin kasası ise 1000-1500 liradan satışa sunuldu.

Palamudun çifti halde 150-200 lira arasında satılıyor

AA muhabirine açıklamalarda bulunan balıkçı Onurcan Akkoyun, bu yıl denizden yüksek beklentileri olduğunu ifade ederek, palamut, çinekop ve hamsi ile bereketli bir sezon geçirmeyi umut ettiklerini söyledi. Akkoyun, palamudun bol olduğunu ve halkı bu sene bol bol palamut yemeye davet etti. Ayrıca, palamudun çifti halde 150-200 lira arasında satıldığını belirtti.

Balıkçı Mahmut Uçan ise sezonun güzel geçeceğini ve palamut, sardalya, istavrit ve hamsi bolluğu yaşandığını anlattı. Karadeniz'den hale 10 bin kasayı aşkın palamut getirildiğini ifade eden Uçan, bu yıl palamudun en bol olduğu sezon olacağını ve kırmızı ete göre balığın kilosunun daha uygun olduğunu belirterek vatandaşları balık yemeye teşvik etti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme