Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2487.61
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Autopromotec 2022 Fuarı'na Türkiye çıkarması

​İtalya'nın Bologna şehrinde 2 yılda bir yapılan, Avrupa'nın en büyük aftermarket ve servis ekipmanları fuarlarından biri olan Autopromotec Fuarı'na Türkiye, milli katılım yapacak.
Autopromotec 2022 Fuarı'na Türkiye çıkarması
02 Ocak 2022 18:00:50
​İtalya'nın Bologna şehrinde 2 yılda bir yapılan, Avrupa'nın en büyük aftermarket ve servis ekipmanları fuarlarından biri olan Autopromotec Fuarı'na Türkiye, milli katılım yapacak.

Selami Çelebi

Autopromotec Fuarı, 25 –28 Mayıs 2022 tarihlerinde 29. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri tarafından yapılacak olan mili katılımın, Türk otomotiv üreticilerinin gövde gösterisine dönmesi bekleniyor.

Fuar’da Türk katılımcılarına yönelik birçok etkinlik yapılacak. Bunlar arasında, farklı ülkelerden gelecek alım heyetleri, ikili görüşmeler ve Türkiye konulu bir seminer organizasyonu da yer almaktadır. Türkiye’ye özel yapılacak olan bu çalışmalar, Türk katılımcılara yeni iş fırsatları sunuyor.

Türk firmalar Autopromotec’e her geçen yıl daha fazla ilgili gösteriyor. 2019 yılında yapılan fuara göre Türk katılımcı sayısının %100 oranında artması bekleniyor. 2019’da 28. kez yapılan fuarın, %40’ı yabancı olmak üzere 1.599 katılımcısı oldu. 2022’de Türkiye’den katılan firma sayısının 40’ı aşması bekleniyor.

Türk Firmaları büyük talep alıyor ve fuara hareket getiriyor

Autopromotec’in Türkiye’deki çalışmalarını yürüten Sancar Consulting Genel Müdürü Adnan Tolga Sancar, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu:

''UİB Desteğiyle organize ettiğimiz Türk milli katılımı, Türk Sanayicisini, Avrupa ve İtalya’nın otomotiv merkezine taşıyarak, yeni işbirliklerine fırsat tanıyacak. Autopromotec’te bu yıl yine Fuar süresince yapılacak ikili görüşmeler ve Türkiye seminerlerinin, Türk katılımcılara büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz"

Türkiye Otomotiv’de dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor

Autopromotec dış pazarlar ve özel projeler danışmanı Emanuele Vicentini ise, Türkiye’nin Otomotiv Sektöründe son dönemde büyük ilerlemeler kaydettiğini ve artık dünya çapında kabul gören bir üretim üssü olduğunu söyledi. Vicentini ayrıca, Türk üreticilerin, gerek tecrübe gerekse kalite açısından, her geçen gün dünya'da daha fazla talep gördüğünü belirtti.