Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.95
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Atalay, son rakamı açıkladı: 200 BİN

Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'deki kamplarda, çadır kentlerde ve konteynerlerde kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının 198 bin 818 olduğunu söyledi
Atalay, son rakamı açıkladı: 200 BİN
12 Haziran 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'deki kamplarda, çadır kentlerde ve konteynerlerde kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının 198 bin 818 olduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Suriye Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iki haftada bir Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların konaklamaları ve hizmetlerine ilişkin toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Güvenlik ve hizmetler açısından bütün konuların değerlendirildiğine işaret eden Atalay, "Bugün itibarı ile bizim kamplarımızda kalan, çadır kentlerde, konteynerlerde Suriyeli sığınmacı sayısı 198 bin 818'dir. Bildiğiniz gibi bunun dışında kamplarda kalmayan, şehirlerimizde kalan ve sayısı yüz binin üzerinde olan yine Suriyeli misafirlerimiz var. Türkiye olarak en uzun sınır komşumuz olan ülke Suriye. Ülkemize gelen Suriyelilere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kamplardaki organizasyonların çok iyi olduğunu ifade ederek, "İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, güvenlik birimlerimiz, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kızılay ve ilgili diğer kurumlarımız, AFAD'ın koordinasyonunda bu işleri en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Başkent Şam'da patlama: 14 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Merce bölgesinde meydana gelen patlamada 14 kişi hayatını kaybetti. Meydana gelen 2 ayrı patlamada, 14 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığı duyuruldu. Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı (SRMD)'nın verilerine göre olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana başkent Şam'ın merkezinde en az 5 bin 500 kişi öldü.

Silahlandırma ABD gündeminde

Amerikalı yetkililerin, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması konusunu ve ABD Başkanı Barack Obama ile danışmanlarına sunulabilecek diğer seçenekleri görüşmeye başladıkları bildirildi. Obama yönetiminin, Esed rejiminin son dönemdeki saldırıları karşısında, direnişçilere silah yardımını onaylamak konusunda bu hafta karar verebileceği ifade edildi.