Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2887.62
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

At ve eşek eti satan kasaptan ilginç savunma

Bayrampaşa'da kasap dükkanında at ve eşek eti sattığı iddiasıyla yargılanan Burhan Polat 'Yemiş olabilirim ama satmadım' diyerek kendisini savundu.
At ve eşek eti satan kasaptan ilginç savunma
21 Şubat 2015 11:44:00
Bayrampaşa'da kasap dükkanında at ve eşek eti sattığı iddiasıyla yargılanan Burhan Polat 'Yemiş olabilirim ama satmadım' diyerek kendisini savundu.

Bayrampaşa'da 19 Ocak 2012'de Burhan Polat'ın sahibi olduğu kasap dükkanına düzenlenen baskında ele geçirilen etlerin tek tırnaklı hayvan eti olduğu tespit edildi.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün şikayeti üzerine Burhan Polat ve çalışanlar Abdullahbaki B. ile Murat S. hakkında 'bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti suçundan 1 yıl 4 aydan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"AT, EŞEK ETİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

İstanbul 37'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada, Abdullahbaki B., etlerin asıl sahibinin Murat isimli bir kişi olduğunu belirterek, "At, eşek eti olduğunu bilmiyordum. Lahmacunculara satıyormuş. Ben sadece iyilik yaptım. Bu etleri bir seferliğine dükkanda emanet bıraktım. Bizim köfte ve et muayenelerimiz temiz çıktı" diye savunma yaptı.

"YEDİM AMA SATMADIM"

Kasap Burhan Polat ise, "At, eşek eti yemiş olabilirim. Ama satmadım. Etleri Murat adında biri yanımda çalışan Abullahbaki'ye bırakmış" diye konuştu. Çalışanlardan Murat S. de savunmasında, "Gündelikçi olarak çalışıyordum. Etin at eti mi başka bir hayvan eti mi olduğunu bilmem. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

CEZADA ERTELEME VE İNDİRİM YOK

Etlerin emanet olduğuna ilişkin beyanlarına itibar edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken mahkeme Burhan Polat'ı 2 yıl 2 ay 20 gün hapis ve bin 200 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme hapis cezasında erteleme ve indirim uygulamadı. Çalışanlar Abdullahbaki B. ve Murat S. ise, satılan etlerden doğrudan gelir elde ettiklerine dair yeter, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat etti.