Aspilsan destek olursa bu çocuklar uçar!
Haber: Fırat İpek
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, 2010 yılında Duscart Elektromobil Takımı’nı kurdu. Yerli, milli alternatif enerjili araç geliştirme alanında yenilikçi tasarım ve üretimler gerçekleştirmeyi hedefleyen, Türkiye’nin geleceğine nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlayan Duscart Takımı, üretecekleri araçların 360 derece geliştirmek için üniversitesinin Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde öğrencileri de ekibe dahil etti.
Amacımız ülkemizi başarıyla temsil etmek
Dumlupınar Üniversitesi’nde ziyaret ettiğimiz Duscart Takımı, “Alternatif enerjili araç projeleri geliştirerek öncelikli olarak ülke çapında yarış etkinliklerinde üniversitemizi ve şehrimizi daha ileri seviyeye ilerletmek, gerekli şartlar ve imkanlar sağlandığı takdirde yurtdışında yapılan yarışlarda ülkemizi başarıyla temsil edebilme amacındayız. Lisans düzeyinde öğrenciler olan bizlerin teknik projelerde yer alarak AR-GE faaliyetleri içerisinde nitelikli bir mühendis olarak yetişmesini sağlamaktır” dedi.
Yerli elektrikli motor üretti
Duscart Takımı’nda yer alan Elektrik-Elektronik Birim Sorumlusu Bahadır Burak Kahveci, Bilgisayar ve Yazılım Birim Sorumlusu Süleyman Sefa Gürer ve tüm ekibin tek derdi Türkiye’nin geleceği için istikrarlı bir şekilde araştırmak, geliştirmek, üretmek. Bu noktada 2011 yılından itibaren alternatif enerjili araç yarışlarına katılan Duscart Elektromobil Ekibi, 2017 yılında Ar-Ge çalışmalarına başladıkları yerli elektrikli motoru üreterek, elektrikli ve otonom araçlarına başarılı bir şekilde entegre etti.
6 ürünün 5’ini yerlileştirdik
Böylece Duscart, 2020’de TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda elektromobil kategorisinde 4’üncü oldu. “Batarya Yönetim Sistemi, Araç Kontrol Sistemi, Yerleşik Şarj Birimi ve alt kompanentleri ekip üyelerimiz ile beraber yerli bir şekilde üreterek yarışlara katılım göstermekteyiz” diyen ekipteki öğrenciler, “TÜBİTAK’IN yerli olarak istediği 6 üründen 5’i yerli olarak tescillenmişti. 6’ncı parçamızı da yerlileştirmek istiyoruz. Bu noktada lityum iyon batarya için Aspilsan’dan destek bekliyoruz” diye konuştu.
Yerli ve milli üretim anlayışını aşılıyoruz
Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram’li birlikte ziyaret ettiğimiz Duscart Eletkromobil Takımı, “Ülkemizin geleceği olan genç arkadaşlarımız ile beraber daha öğrencilik yıllarında iken yerli ve milli üretim anlayışını aşılamayı ana hedef olarak belirleyen ekibimiz bu zorlu ve meşakkatli yolda hedefine emin adımlarla ilerlemektedir” açıklamasını yaptı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.