Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.72
BIST 100
9094.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Askıda CHP kampanyası başladı

CHP'nin tezkere kararını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "CHP HDP'ye vagon olmuştur ve geçen haftaki bu 'hayır' oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, hayırlı olsun" dedi.
​Askıda CHP kampanyası başladı
02 Kasım 2021 00:01:05
CHP'nin tezkere kararını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "CHP HDP'ye vagon olmuştur ve geçen haftaki bu 'hayır' oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, hayırlı olsun" dedi.

Ezgi Çelik / Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dağ, muhalefetin ve hükümetinin gündeminin farklılığına dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı çıkışlara değinen Dağ, “Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, iki hafta önce siyasi cinayetler iddiasını ortaya attı. Gerisini getirdi mi? Getiremedi. Bir genel başkanın bu ifadeleri söylerken çok daha dikkatli olması gerekir. Sonrasında da bürokratları tehdit eder bir girişimi oldu. Bu konuda da süreç içerisinde ortaya konulan net tepkilerden sonra geri adım atmak mecburiyetinde kaldı. Daha sonra büyükelçiler konusu yaşandı. Ardından da tezkere konusu var” diye konuştu.

“78 fabrikanın açılışı ve temel atmasını yaptık”

Hükümetin yaptığı çalışmalara ilişkin konuşan Dağ, “Peki biz iktidar olarak ne yapıyoruz? Ne yaptık? Şu 20 günlük süre zarfında kısaca hafızamıza gelen Eskişehir’de 52 fabrikanın, Adana’da da 26 tane fabrikanın açılışını ve temel atmasını yaptık. Aynı zamanda geçen hafta Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nin açılışını yaptık. 29 Ekim Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünde de aynı bugünlerde yaşadıklarımız gibi 2013-2014’te de dezenformasyon yapanların söylediklerinin aksine AKM binasını yeniden açtık. O dönem ‘AKM, AVM yapılacak. AKM’den başka niyetleriniz var’ diyenler utanç duyuyorlar mı? İnşallah duyuyorlardır. Onlara tavsiyemiz bir an önce bu güzel eseri gidip ziyaret etmeleridir” dedi.

“Muhalefetin özrünü duymadık”

10 büyükelçinin Kavala hakkındaki skandal çağrısının ardından muhalefet partilerinin iyi bir sınav veremediğini vurgulayan Dağ, “Büyükelçilerle ilgili içişleri müdahalesinde bir sürece Cumhurbaşkanımız çok net tavır koyarken muhalefet ne yazık ki büyükelçiler nazarında, o ülkeler gözünden olaya bakarak bir değerlendirme sürecine gitti. Sonradan yaşanan hadiseler noktasında bir özür duyduk mu? Duymadık” ifadelerini kullandı.

“Askıda CHP kampanyası başladı”

CHP’nin tezkere kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dağ, “26 Ekim Salı günü çok kritik bir olay yaşandı. Bugüne kadar AK Parti iktidarlarında da öncesinde de terörle mücadele kapsamında TSK’ya bir tezkere verilir. Bu tezkereye karşı duruşa göre bütün siyasi partilerin nerede yer aldıklarını çok net şekilde görürüz. Önceki oylamalarda ‘evet’ diyen CHP, bu oylamada ‘hayır’ diyerek kendisiyle çelişmiş, çok açık bir şekilde kendisini inkar etmiştir. Bu bir ittifak değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP’nin HDP’ye iltihakıdır. CHP HDP’ye vagon olmuştur ve geçen haftaki bu ‘hayır’ oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, hayırlı olsun. CHP'yi kim nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin tezkeresinde gayri milli bir duruş sergilediğini hepimiz biliyoruz. CHP, bu gayri milli duruşa payende olmuştur, can suyu vermiştir. Bu olay CHP tarihine kara bir leke olarak geçecektir.”

“CHP, özüne yabancılaştı”

CHP’nin kuruluş ilkelerine, özüne, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrosuna karşı yabancılaşma içinde olduğunu söyleyen Dağ, “CHP Kılıçdaroğlu idaresinde büyük bir değişim, başkalaşım, dönüşüm yaşamaktadır. Eminiz CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bile yeni CHP’den rahatsızdır. FETÖ gibi DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerine sessiz kalan CHP, tezkeredeki tutumuyla şimdi de PKK’yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti, tam anlamıyla istismar siyasetidir. CHP bir yandan vatanını, devletini, bayrağını, milletini sevenlerin duygularını istismar etmekte öte yandan terör örgütlerini sevindirmektedir. Kılıçdaroğlu, son tezkere için ‘evet’ dedikten sonra gerekçe bulmak adına, bahane bulmak adına ‘evet’ dersek Cumhuriyete ihanete etmiş oluruz’ demiştir. Ben buradan sormak istiyorum; Bir önceki aynı muhtevaya sahip tezkereye evet diyerek o gün CHP Cumhuriyete kendi ifadeleriyle ihanet mi etmiştir, ya da Millet İttifakı’nın resmi diğer ortağı İyi Parti tezkereye evet diyerek Cumhuriyete ihanet mi etmiştir. Bunların cevabını bekliyoruz. CHP seçmeni bu tutarsızlığı, bu hezeyanı, gel git akıllılığı hak etmiyor. CHP-HDP’yi sistem içine çekmiyor. HDP, CHP’yi marjinalliğe, Türkiye düşmanlığı çizgisine, terör yandaşlığına çekiyor” şeklinde konuştu.

“CHP’nin vizyonu dar”

Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı aday” açıklamasını eleştiren Dağ, “CHP Genel başkanı bir röportaj verdi. Özgeçmişle cumhurbaşkanı adayı belirlediklerini söyledi. CHP’nin vizyonu bu kadar. Geçmişte sadece rütbeler arasından seçim yapan CHP, özgeçmişler arasından aday aramaya başlamıştır. Böylece bir kere daha ifşa olmuştur. CHP, cumhurbaşkanı seçmek değil atamak istemektedir” diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan