Askerin tüfeği uzaktan komutalı silaha dönüşecek
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ekipmanla askerlerin görev esnasında yanlarında taşıdıkları silahlar, mobil uzaktan komutalı silah sistemine dönüşecek.
TRIYOSYS markasıyla, başta savunma sanayisi olmak üzere, ticari sistemler için özgün ürünler tasarlayan ve üreten PROMEC, 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2023) güvenlik güçlerinin yüksek riskli bölgelerde güvenli şekilde görev yapması amacıyla geliştirilen PROMAVZER ürünüyle dikkati çekti.
PROMEC Genel Müdürü Yusuf Eldoğan, AA muhabirine, PROMAVZER'in hafif, seri, mobil, uzaktan komutalı silah sistemi olarak geliştirildiğini söyledi.
Sistemi askerin sırtında taşıyabileceği şekilde tasarladıklarını ifade eden Eldoğan, konfigürasyonuna göre 10-15 kilogram ağırlığındaki sistemin, 5-10 dakika arasında hızlıca kurulabildiğini belirtti.
Bu sayede güvenlik güçlerinin can güvenliğini en üst seviyede sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Eldoğan, ürünün kullanım konseptine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Askerimiz muharebe alanına intikal ettiğinde lojistik gelinceye kadar geceyi ya da birkaç gün can güvenliğini tehlikeye atmadan, sistemi kurup, kontrol birimini alıp kendisini güvenli bir yere konumlandırdıktan sonra dış tehlikeleri, düşmanı takip etmesini sağlayan ve uyarı verebilen bir sistem. Sonrasında ise keskin şekilde hedefi vurabilen bir çözüm. Mobil olması çok önemli, askerimiz ürünü sırtında taşıyabilecek. Herhangi bir muharebe alanında, zeminde kolay kurulabilen bir sistem."
- "Sene sonuna kadar askerimize teslim edebilecek konuma gelmeyi planlıyoruz"
Sistemin kablolu ve kablosuz kontrol edilebildiğini dile getiren Eldoğan, PROMAVZER'in, kullanıcıya 100 metre çapında bir alanda silah sistemini kullanabilme imkanı sağladığını ifade etti.
Askerlerin görevleri sırasında beraberlerinde bulunan farklı silahları uzaktan komutalı silah sistemine takarak kullanabileceğini anlatan Eldoğan, "Askerlerimiz 5,56, 7,62 milimetre tüfeğini 5-10 dakika arasında entegre ederek kendilerini güvenli alana taşıyabilecek. Sistemle kullanılmak için ekstra bir silaha ihtiyaç olmayacak. " dedi.
Ürünü jenerik bir görüntüleme sistemiyle sergilediklerini belirten Eldoğan, daha önce alınmış kameraların da PROMAVZER'e entegre edilebildiğini, isterlere göre kendilerinin de bu ihtiyacı karşılayabileceğini söyledi.
Yusuf Eldoğan, sistemde gündüz kamerası, termal kamera, mesafe ölçmek için de lazer mesafe ölçer kullanıldığını bildirdi. Eldoğan, "Ürün prototip aşamasında. Sene sonuna kadar operasyonel ve çevresel koşul testlerini tamamlayıp askerimize teslim edebilecek konuma gelmeyi planlıyoruz." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.