Asıl soru şu: İslam dünyası ne kadar ileri gidebilir?
Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Kınamanın ve lanetlemenin ötesinde somut adımlar atmak zorundayız. Yeni nesilleri bu ruhla yetiştirecek eğitim programlarından üniversitelerde açılacak araştırma merkezlerine, kültür sanat çalışmalarından küresel medya kampanyalarına varıncaya kadar her sahada olmazsak hiçbir şekilde hak iddia edemeyiz." dedi.
İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının, İsrail'i cesaretlendirdiği kadar bazı İslam ülke liderlerinin de huzurunu bozduğunu söyledi.
Mevcut durumu kabullenen, hatta İsrail ile yakın ittifak ilişkilerine giren bazı İslam ülkelerinin karar karşısında kınamanın ötesine geçemeyen açıklamalar yaptığına işaret eden İşbilir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başka etkili ve güçlü bir karşı duruşun çıkmamasının, İslam dünyasının dağınıklığını gösterdiğini kaydetti.
"Kudüs, İslam ülkeleri ve ümmet dağınıklık ve esaretten kurtulursa hürriyetine kavuşabilir"Bu mücadelenin siyasi tarafı olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve medyaya bakan yönleri de olduğunu belirten İşbilir, şöyle devam etti:
"İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve bu uygulamaların küresel korunma mekanizmalarına karşı topyekün bir duruş olmadığı müddetçe bugün Kudüs'ü işgal eden İsrail, her geçen gün yeni ve daha sert adımlar atacaktır. Buna işgali derinleştirerek Müslümanları tehcir etmek ve Mescid-i Aksa'yı yıkmak dahildir. 'O kadar ileri gidemez' sözleri, 'İslam dünyası ne kadar ileri gidebilir?' sorusuna bağlıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir' sözü, Trump ve İsrail kadar İslam ülkeleri liderlerine ve bizlere de söylenmiş bir söz. Sadece işgalcilere ve hamilerine ikaz değil, aynı zamanda hepimize ihtar ve talimat niteliği olan bir ifade."
İşbilir, herkesin bunun farkında olarak günübirlik değil, uzun soluklu bir mücadele planı yaparak hareket etmek zorunda olduğunun altını çizerek, "Kınamanın ve lanetlemenin ötesinde somut adımlar atmak zorundayız. Yeni nesilleri bu ruhla yetiştirecek eğitim programlarından üniversitelerde açılacak araştırma merkezlerine, kültür sanat çalışmalarından küresel medya kampanyalarına varıncaya kadar her sahada olmazsak hiçbir şekilde hak iddia edemeyiz. Kudüs, İslam ülkeleri ve ümmet dağınıklık ve esaretten kurtulursa hürriyetine kavuşabilir. Kudüs; İstanbul, Ankara, Şam, Bağdat, Kahire'den ittifakla tek ses çıkınca ancak işgalden kurtulabilir." değerlendirmesinde bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.