ASDEP ile 3 milyonu aşkın kişiye ulaşıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) programı kapsamında, sosyal yardıma ihtiyacı olan aile ve bireylerin tespit edilmesi, bilgilendirilmesi, kamu hizmetlerinden yararlandırılması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve sürecin tüm aşamalarında ailelere rehberlik edilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
Bakanlığın hane ziyaretleriyle elde ettiği veriler doğrultusunda, mikro ve makro düzeyde, hızlı bir şekilde ihtiyaçlar tespit edilerek yerelde ve merkezde koruyucu ve önleyici kararlar alınması amaçlanıyor.
Sosyolog, psikolog, psikolojik danışma ve rehberlik, çocuk gelişimi, sosyal hizmet ile aile ve tüketici bilimleri mezunlarından oluşan ekipler, her gün tüm illerde, ilçelerde ve köylerde ailelerle görüşüyor. Sahada 2 bin 711 kişi her gün ziyaretler gerçekleştiriyor.
Personel, mesaisinin önemli bölümünü sahada geçirerek, yardıma ihtiyacı bulunan ailelere ulaşıp sorunlarının kamunun mevcut imkanlarıyla çözülmesi için aracılık işlevini üstleniyor.
Bugüne kadar 81 ilde 1 milyon 383 bin 84 haneyi ziyaret eden ASDEP görevlileri, sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyip kayıt altına aldığı 3 milyon 180 bin 685 kişiye gerekli desteği verdi.
Ayrıca şehit yakını ve gazilerle de görüşen ASDEP görevlileri, acil durumlarda ise alan taraması yaparak ihtiyaçları tespit ediyor.
Öte yandan İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, Aile Sosyal Destek Programı muhtarlar iş birliğinde yaygınlaştırılıyor.
Bu kapsamda, muhtarlara program hakkında bilgi veren ASDEP personeli, muhtarlardan da mahalleleri hakkında bilgi alıyor.
Muhtarlara kısa anketle sorular da yöneltilerek mahallenin sosyal hizmet bağlamında riskli bulunan sokakları, özellikle sosyal alanda bölgesel sorunları belirleniyor.
ASDEP personeli tarafından bugüne kadar 13 bin 570 muhtar ziyareti yapıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.