ASBÜ'den büyük iletişim atağı
NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), 5.kuruluş yılını bir dizi etkinlikle kutladı.
Pera Palas'ta gerçekleştirilen 5.Yıl Kutlama Programı'nda Üniversite'nin kuruluşuna ve çalışmalarına katkıda bulunan isimlerden bazılarına Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca ve Rektör Yardımcısı Sevgi Kurtulmuş tarafından plaketler takdim edildi.
"5.Kuruluş Yıl Dönümü" dolayısıyla bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca, özgün çalışmalarla bilgi üretiminin önemine dikkat çekerek, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin bu alandaki eksikliklerimizin idrakinde olan bir grup Yerli ve Milli akademisyen, siyaset adamı ve bürokratın katkılarıyla kurulduğunu ve kısa sürede büyük mesafeler aldığını söyledi.
5.yıl dolayısıyla gazetecilere dil eğitim
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, kuruluşunun 5.yılında, Türkiye'nin iletişim alanındaki etkinliğine katkıda bulunmak üzere medya mensupları için "İngilizce Eğitimi Programı" hazırladı.
Önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak olan medya mensuplarına yönelik konuşma ve yazma ağırlıklı "İngilizce Eğitimi Programı"nın tanıtım toplantısında gazete ve televizyonların yöneticileriyle bir araya gelen ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, "Gazetecilerimiz Türkiye'nin tanıtımı, ülkemiz aleyhindeki algı operasyonlarının etkisizleştirilmesi bakımından çok önemli bir noktada bulunuyorlar.
Bizler bu kardeşlerimizin faaliyetlerine destek olmak amacıyla etkinliği kanıtlanmış eğitim programımızı istifadelerine sunuyoruz" dedi.
Programa sadık kalmak şart
Medya mensuplarının geniş katılım gösterdiği "Medya Mensuplarına İngilizce Eğitimi Programı" dolayısıyla sunum yapan Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Nevfel Baytar Türkiye'de yabancı dil öğrenimi alanında büyük sıkıntıların yaşandığını, insanlarımızın büyük özverilerde bulunmalarına ve büyük kaynaklar harcamalarına rağmen İngilizce eğitiminde İngilizcelerini bir türlü arzu ettikleri noktalara taşıyamadıklarını ortaya koydu.
Dünya'nın nüfusunun yaklaşık beşte birinin İngilizce konuştuğunu hatırlatan Baytar, Türkiye'nin dil öğretme kapasitesi noktasında 80 ülke arasından ancak 62.sırada yer alabildiğini belirtti. Gazetecilere yönelik "İngilizce Eğitimi Programı"nda öncelikli olarak konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde durulacağına işaret eden Baytar; katılımcılardan ders devamı, ders dışı çalışma ve çalışma disiplini noktalarında hassas olmalarını beklediklerini ifade etti.
Programa sadık kalınması durumunda 9 ay ile 18 ay arasındaki süreçlerde net sonuçlar alınabileceğini belirten Baytar, programlarından mezun olanlardan bir kısmının yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapabilecek durumlara gelebildiğini söyledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.