Artık deprem bölgelerine daha hızlı ulaşılabilecek
Bu kapsamda bölgeye gönderilen yardımlar için Adana, Kayseri ve Gaziantep'te aktarma merkezleri kuruldu. Depremden etkilenen 10 ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 46 dağıtım deposu hazırlandı.
Bölgeye gönderilen tırlardan tek tip ürün taşıyanlar direkt illerdeki dağıtım depolarına sevk edilirken farklı ürün taşıyanlar aktarma merkezlerine yönlendiriliyor. Burada tasnif edilen ürünler 1500'ü aşkın araçla depremden etkilenen 10 ildeki dağıtım depolarına gönderiliyor. Ürünlerin taşınmasında kargo firmalarından da destek alınıyor.
Bu çerçevede, Adana'da 1, Adıyaman'da 4, Diyarbakır'da 1, Gaziantep'te 3, Hatay'da 19, Kahramanmaraş'ta 6, Kilis'te 1, Malatya'da 7, Osmaniye'de 3, Şanlıurfa'da 1 dağıtım deposu bulunuyor.
Depolara taşınan yardım malzemeleri, deprem bölgesindeki okullar, çadır kent ve konteyner kentler ile köylerde kurulan 250 yardım markette ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal yardım hattı ALO 144, AFAD koordinasyonunda gerek bireysel gerekse tır ve kamyonlarıyla ayni yardım yapmak isteyen kişi ve kuruluşların yardımları için hedef depolara yönlendirme hizmetini sağlıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ekipleri de sahada
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı ekipler de depremin etkilediği 11 ildeki merkezlerde görevlendirildi. Bakanlığa bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü, bölge kalkınma idareleri ile kalkınma ajansları da yüzlerce personeli ve tüm imkanlarıyla saha çalışmalarına destek veriyor.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu desteğiyle 57 farklı kurumdan 508 araştırmacı, Bakanlığın görevlendirmesiyle fay hatlarının ve binaların durum tespiti ile analizi çalışmalarına katıldı. Söz konusu araştırmalar AFAD dahil ilgili kurumlarla paylaşılmak üzere raporlandı.
Bakanlık aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde de lojistik merkezleri kurdu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.