ARFF memuru nedir? Ne iş yapar?
ARFF memurları havaalanlarında uçaklarda yaşanabilecek yangın gibi durumlarda müdahale etmesi için oluşturuldu. İşte ARFF memuru hakkında bilgiler...
ARFF memuru ne iş yapar?
Arff memurları, havaalanı içerisinde veya uçuş esnasında oluşabilecek her türlü acil durumlara, yangınlara veya teknik arızadan kaynaklı herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayan ekiplerdir. Bu ekipler hem uçakların onarımı ve bakımıyla ilgilenirken hem de acil bir durumda pistte bulunabilirler. Oluşabilecek herhangi acil bir duruma karşı arff memurları, 7 gün 24 saat boyunca vardiyalı bir şekilde çalışmaktadırlar. Havaalanları resmi tatillerde de açık olduğundan arff memurlarının da resmi tatili yoktur. Arff teşkilatının varlığı ve uçuş güvenliğindeki rolü Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) için çok önemli olduğundan arff memurları belirli aralıklarla bu konferans tarafından denetlenirler.
ARFF memuru nasıl olunur?
Arff memuru olma şartları, diğer devlet memurluğu şartlarına göre biraz farklıdır. Bu şartlar: 1. En az 1.70 santimetre boyunda ve erkek olmak 2. 28 yaşını aşmamış olmak 3. Meslek Yüksekokulu mezunu olmak 4. Fiziki ve psikolojik herhangi bir probleme sahip olmamak 5. Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak 6. Yurdun her yerinde ARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) memuru olarak görev yapabileceğine dair Sağlık Kurulu Raporu almış olmak
Tüm bu şartları yerine getirdikten sonra KPSS'den belirli bir ortalamanın üzerinde not almak, arff memuru olmanın son aşamasıdır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.